Dronningen blir Arctic Race of Norways beskytter i 2016

For tredje året på rad har Hennes Majestet Dronning Sonja takket ja til å være beskytter for sykkelrittet Arctic Race of Norway, som er verdens nordligste sykkelritt. Årets Arctic Race har i alt fire etapper i Nordland, der de internasjonale stjernerytterne får oppleve blant annet Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen og Helgelandskysten fra 11.-14. august.

Arctic Race of Norway, som i år arrangeres for fjerde gang, får også i 2016 Hennes Majestet Donningens beskytterskap. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal er svært glad for at H.M. Dronning Sonja også i år ønsker å være sykkelrittets beskytter.

– Arctic Race har vokst seg til Nord-Norges største idrettsarrangement, og trekker allerede større lag og stjerneutøvere enn vi kunne drømt om. At Arctic Race er blitt et internasjonalt ritt av størrelse har nesten utelukkende med nordnorsk entusiasme og natur å gjøre, og dette er noe vi tror Dronningen verdsetter. At Dronningen vil fortsette sitt beskytterskap er noe vi er både glade for og stolte over, sier Knut-Eirik Dybdal.

Årets ritt arrangeres fra torsdag 11. til søndag 14. august og består av fire etapper på til sammen 727 km. Syklistene skal på disse dagene innom både Fauske, Rognan, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna og Bodø.

– I år vil hele traseen ligge i Nordland, med både Helgelandskysten, Polarsirkelen, De syv søstre og Korgfjellet som bakteppe. Dette er et av de mest spektakulære områdene i Norge, et område vi vet Dronningen kjenner godt fra sine mange reiser. Vi ser frem til igjen å kunne vise frem Nord-Norge både til et nasjonalt og internasjonalt publikum, avslutter daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *