Riksgränsen får «Hotell Polarexpressen»

Axel Darvik heter mannen og prosjektet heter «Hotell Polarexpressen. Allerede i 2017 kan hotellet for de pengesterke stå ferdig i de gamle lokstallruinene ved Riksgränsen.

Hotell Polarexpressen retter seg mot en målgruppe som verdsetter helhetsløsninger med kvalitet og servicegrad, heter det på prosjektets hjemmeside.

OFFPIST OG NORDLYS

I bunnen for hotellvirksomheten ligger helikopterbasert offpist-skikjøring knyttet til skifasilitetene rundt Riksgränsen. Samtidig lover man å «ta vare på Riksgränsens fulle potensial» og tilby varierende aktiviteter alt etter sesongen. Og ja, nordlysturisme blir en del av pakken.

Hotellet skal kunne ta imot opp til 32 gjester. Hotellet skal ha et stort fellesrom med bar og «en førsteklasses restaurant der opplevelsen ligger i fokus og følelsen av den gamle lokstallmuren vil være til stede», heter det i presentasjonen. For tanken er å integrere ruinene av den gamle lokstallen fra 1902 i selve hotellet.

PÅSKEN 2017

I tillegg skal det bygges et anneks for lukkede selskaper, med plass for opptil ti personer.

Grunnarbeidene er allerede i gang i området, og målet er at hotellet skal stå ferdig til påsken 2017. De nødvendige avtalene med Kiruna kommune skal allerede være på plass.

Bak hotellplanene står blant andre Axel Darvik. 33-åringen var i sin tid blant de yngste representantene i svenske Riksdagen, og fikk ideen til luksushotellet under en tidligere skiferie på Riksgränsen.

HISTORIEN INN I KONSEPTET

– Lokstallene er en viktig del av Riksgränsens historie og det skal merkes i konseptet. Vi har blant annet truffet Malmbanans venner. Byggingen av Malmbanen er en imponerende historie og et svært avansert prosjekt den gang da. Det finnes en historie der som man kan veve inn i hvordan vi utformer ruinen. Vi bevarer ruinen og forteller historien om Malmbanan, sa Axel Darvik til NSD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *