Byfesten i Narvik 2016

Byfesten i Narvik 2016:

Vil lage dansefest midt i sentrum

Narvik sentrum som en stor dansearena? I alle fall hvis guttene i Narvik Event får det som de vil. Med dansebandet Ole Ivars som det store trekkplasteret håper de å fylle opp sentrum med feststemte gjester.

Og anledningen? Byfesten i Narviks 5-års jubileum 17.-19.juni.

Ole Ivars er Norges desidert største danseband og er landskjent for sine hitter som “Kongen av Campingplassen”, “Nei, så tjukk du har blitt” og “Jeg trodde änglarna fans”. Bandet har spilt til gullplater både i Norge og Sverige, og har vært grossister i antall Spellemannspriser.

Stor festkveld fredag

– Da vi begynte planleggingen av årets byfest så hadde vi lyst å få til noe spesielt, forteller Rune Dahl i Narvik Event.

– Fjorårets utgave ble en publikumssuksess med folkelig musikk og intim atmosfære. Vi bygger videre på den erfaringen og vil også i år sette opp et gedigent telt midt i sentrum. I tillegg blir det en stor utescene og godt med plass til både dans og livlig stemning. Arrangementet blir som i fjor, bare tunet litt opp i størrelse, forteller Dahl.

Arrangøren startet forhandlingene med Ole Ivars i fjor høst, og like over årsskiftet ble kontrakten underskrevet.

– Det er et tungt økonomisk løft, men vi har stor tro på at både næringsliv og festivalbesøkende setter pris på satsningen. Ole Ivars har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre, og vi tror det kommer til å bli en kjempestemning i sentrum, sier Ole-Eivind Johansen.

Arrangøren skal prøve å legge til rette for sentrumsnær parkering av både bobiler og campingvogner i sentrum.

Tore Skoglund kjent fra Rorbua, du skal høre mye.
Tore Skoglund kjent fra Rorbua, du skal høre mye.

Tore Skoglund og Groms Plass

Selv om Ole Ivars blir betegnet som headliner fredag, så er det flere andre artister som vil gjøre seg bemerket i sentrum denne kvelden.

Velkjente Tore Skoglund fra ”Du skal høre mye fra Rorbua” starter kvelden inne i  festivalteltet fredag kveld. Sammen med komikeren Fritjof Nordnes og tryllekunstneren Axel Olsen har Skoglund satt sammen showet ”Du skal flire mye”.

– Det blir en lattermild og god start på årets Byfest. Folk vil kjenne igjen «Rorbuas ånd», med den lune, inkluderende folkehumoren, et fargerikt språk og masse fliring, sier Ole-Eivind Johansen.

Kvelden blir avsluttet med publikumsmagnet Groms Plass som avslutter kvelden etter Ole Ivars. Groms plass har spilt for fulle hus de gangene de har opptrådt i Narvik, og arrangøren har tro på at det samme vil gjenta seg under Byfesten fredag 17.juni.

Groms Plass
Groms Plass

– Guttan i Groms Plass skaper ALLTID stemning. De har en stor tilhengerskare i malmbyen og vi gleder oss veldig til en sommerkonsert med dem, sier Rune Dahl.

Plateprater fredag blir velkjente DJ IVAR.

Han lover å gi deg gullrekka av hit på hit, her skal det virkelig svinge i dansefoten sier han.

Dj Ivar Pettersen
Dj Ivar Pettersen

Sweet Scarlet

Sweet Scarlet avslutter den første festivaldagen av Byfesten 2016.

Dette fantastisk spennende bandet hadde et fenomenalt år i 2015, med opptredener på en rekke festivaler. Bandet har sitt opphav i Troms og spiller progressive, alternativ rock. Resultatet er en musikksjanger som er dynamisk, spennende og varierende.

– En metall-trommis, boyband-pianist og en rockegitarister gikk i 2014 sammen, og dannet bandet Sweet Scarlet. I ettertid har også ytterligere en rockegitarist trådt inn i varmen. Vi har dermed blitt sammenlignet med band som Dire Straits og Pink Floyd, men samtidig Muse og Thirty Seconds To Mars. Alt kommer an på hvilken aldersgruppe du stiller det samme spørsmålet, forteller vokalist Cornelius Hermansen.

Sweet-Scarlet
Sweet-Scarlet

I 2016 slippes ny plate, ny musikkvideo, og ny turné. Bandet har jobbet bevisst mot å komponere mer konsert- og radiovennlige låter, men uten å gi slipp på det særpreget som er Sweet Scarlet.

– Blodet vil bruse, bandet vil svette og publikum vil hoppe og synge, sier Hermansen.

Lanserer lørdagens artister senere

Narvik Event har flere godbiter på gang for lørdagskvelden under Byfesten.

– Vi har booket de aller fleste, men de vil vi gradvis lansere utover våren, sier Johansen.

Billettene selges i år gjennom www.billettservice.no.

Salget starter 1.februar.

For mer info se vår hjemmeside: www.byfesten.org

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *