Vil hjelpe vanskeliggstilte kvinner

I et år har Narvik Soroptimistklubb hatt Rwanda som tema. Nå skal damene samle inn og selge kjoler til utdanning for vanskeligstilte kvinner i det afrikanske landet.

Tekst og foto: Rune Dahl

Kjolesalget skal skje på Amfi Narvik, og datoen er valgt med omhu.

– Vi synes den internasjonale kvinnedagen 8.mars er en flott anledning til å gi medsøstre i Rwanda et håndslag, og vi håper at så mange som mulig vil hjelpe oss med dette, sier Kari Holm, Marit Andreassen og Reidun Klausen i Narvik Soroptimistklubb.

Kjolesalget skal sikre utdanning til kvinner i Rwanda.

  • Nå vil vi ha inn så mange kjoler som mulig. Har du en kjole som du ikke bruker lenger, så lever denne inn på Match på Amfi. Den eneste betingelsen vi setter er at kjolene må være rene og pene, sier Holm.

Det siste året har Narvik Soroptimistklubb hatt Rwanda som tema. De har også en vennskapsklubb i Rwanda, og det er gjennom denne at inntektene fra kjolesalget vil bli videreformidlet slik at pengene kan gå til utdanning for vanskeligstilte kvinner i landet.

  • I dette prosjektet blir pengene sendt direkte til vår vennskapsklubb. Her forsvinner ingenting til administrasjon, sier Kari Holm.

Hun har selv vært i Rwanda og sett på forholdene.

– Allerede har vi fått inn rundt 60 kjoler, men håpet vårt er 200. Kjolene vil ikke ha minstpris under salget, men vi har satt en makspris på 200 kroner per kjole.

– Vi har fått til et fint samarbeid med Match som samler inn kjolene, og det er også utenfor Match at kjolesalget vi pågå på kvinnedagen, sier Kari Holm.

 Soroptimist International er en verdensomspennende organisasjon som består av kvinner som hjelper kvinner i verden å komme videre.

 

 Fakta RWANDA

Rwanda er en innlandsstat sentralt i Afrika, og grenser blant annet mot Kongo, Uganda og Tanzania. Landet er tidligere tysk, og senere belgisk koloni. I 1962 ble Rwanda en selvstendig republikk, dominert av den største folkegruppen hutu, mens landets tutsibefolkning ble undertrykt og forsøkt fordrevet.

I 1994 skjedde et av moderne tids mest grusomme folkemord da opp mot en million tutsier og moderate hutuer ble drept. (Kilde: Wikipedia)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *