Selger til inntekt for Tur med Mening

Tore Myklevold ved Steinovnsbakeriet håper på godt salg av baguetten og en kake hentet fra SIWs matblogg. Deler av overskuddet går til prosjektet Tur med Mening.

Tekst og foto: Rune Dahl

 

Til høsten tar sykepleier Stein Ivar Woll med seg ti rusmisbrukere på tur fra Abisko til Skjomen. En distanse på ca 5,5 mil med mest vandring, men med flere innlagte utfordringer undereis. Hele turen skal vare fire dager. Alle deltakere skal bære sin egen bagasje, og gjennom samarbeide skal alle sammen jobbe seg gjennom utfordringene, og til slutt gå i mål samlet i Skjomen.

  • Jeg tok kontakt med Tore Myklevold for en tid siden. Håpet var at de kunne velge et par produkter fra SIWs matblogg og selge på utsalgsstedene sine, og at deler av overskuddet skulle gå til høstens prosjekt. Myklevold var positiv fra første stund, forteller Stein Ivar Woll.

Steinovnsbakeriet valgte ut en kyllingbaguett og en triple-krem kake.

  • Steinovnsbakeriet har tidligere vært med på en del liknende prosjekter, for eksempel for Mjølner og Arctic Eagles. Kriteriene har vært at prosjektene har vært basert på frivillighet. Tur med Mening er et soleklart eksempel på dette og vi bestemte oss umiddelbart for å være med på det, sier Myklevold.

Kaken og baguetten skal være til salgs på alle Steinovnsbakeriets utsalgssteder i Narvik og Ballangen.

– Vi har akkurat lansert produktene og alt tyder på at de blir en salgssuksess, sier Myklevold.

 

Fakta På tur med mening:

Idéen tar utgangspunkt i Stein Ivar Wolls forrige prosjekt; «Mat med mening», et kurs for tidligere rusmisbrukere. Her lærte de å lage mat. 12 deltakere deltok og flere hadde hverken kokt potet eller smakt grønnsaker tidligere. Prosjektet gikk over 5 kurskvelder i 5 uker og det var ikke fravær – og ingen av deltakerne ruset seg i perioden. Siste kvelden ble det laget tre-retters middag til 12 inviterte gjester. Totalt ble det da servert til 25 stykk. Ble en kjempesuksess som det etterspørs om gjentakelse. Til høsten tar sykepleier Stein Ivar Woll med seg ti rusmisbrukere på tur fra Abisko til Skjomen. En distanse på ca 5,5 mil med mest vandring, men med flere innlagte utfordringer underveis. Hele turen skal vare fire dager. Alle deltakere skal bære sin egen bagasje, og gjennom samarbeide skal alle sammen jobbe seg gjennom utfordringene, og til slutt gå i mål samlet i Skjomen.

Stikkord er: Forberedelser, planlegging, samarbeid, gjennomføring, opplevelser, motivering, glede, endring og mestring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *