Nå skal det avgjøres hvilken by eller tettsted som er best

Bor du i Norges beste by eller tettsted? Da kan du foreslå stedet du mener skal være kandidat til «Attraktiv by».

 «Attraktiv by» er statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling, og det er Kommunal og moderniseringsdepartementet som står bak. Målet er å løfte fram byer og tettsteder over hele landet som klarer å se bolig, samferdsel, kollektivtransport og næringsutvikling i en sammenheng. Vinneren mottar en premie på hele 250 000 kroner.

Trø til!

– Alle kan nominere kandidater, og jeg håper det vil komme mange nominasjoner fra Nordland. Dette vil være med på å skape begeistring og stolthet i kommunene, sier fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV) i en pressemelding.

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF) tror det er mange sterke kandidater i Nordland til prisen.

– I Nordland er arbeidet med by- og stedsutvikling løftet høyt på agendaen gjennom flere år, og det foregår mye spennende arbeid knyttet til dette. Blant annet har fylkesrådet i flere år gitt støtte til stedsutvikling gjennom investering i offentlige uterom. I tillegg vil fylkeskommunen i løpet av 2016 legge fram forslag en regional plan for by- og regionsenterpolitikk som skal gi rammer for byutvikling i hele Nordland.

Bymessig

Det er ikke et kriterium i kåringen at stedet har bystatus, men man må kunne vise til at stedsutviklingsarbeidet har gitt resultater i form av bymessige kvaliteter. Prisen deles ut til en bestemt by eller tettsted, et mindre område innad i byen eller stedet, eller et samarbeidsprosjekt mellom by og omland som fremmer bærekraftig utvikling.

Frist 18. mars

Det er Distriktssenteret som har ansvaret for organiseringen av prisen, mens kåringen av prisvinneren gjøres av en fagjury ledet av Erling Dokk-Holm.

Nominasjonsfristen er 18. mars, og selve prisen deles ut i juni. Vinneren får 250.000 kroner i prispenger, et diplom og en plakett.

Nominasjon av kandidater til prisen gjøres helt enkelt ved å skrive inn ditt forslag til hvilken by som er den mest attraktive på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *