VU-programmet torsdag 10.mars

torsdag 10FN-sambandet og Film fra Sør har i samarbeid med Aurora kino Narvik gleden av å invitere til gratis skolekino for elever i videregående skole. Vi viser den prisbelønte norske dokumentaren Drone som problematiserer bruken av droner i krigføring. Hvordan er det å være dronepilot? Hvorfor rekrutterer CIA dronepiloter fra dataspill-arrangementer for ungdommer? Og hva er konsekvensene for de som lever på bakken i Pakistan? Tonje Hessen Schei og Flimmer Film har regissert og produsert filmen Drone.
Sted: Aurora kino
Arrangør: FN-sambandet

 

torsdag 10» Åpningstid 10:00 – 16:00

PREMIERER: Brukskunst fra Yttersia – salgsutstillinger: Sølv – Smia Silvia (Silvia Rehnlund) Strikking – Rannveig Gjevre Såpe – Alveland (Rita King) Glass – Galleri Uver (Siv Johansen) VU-kunstneren – se www.vinterfestuka.no Museumskino: «Et bånd over grensen», NRKs 50 år gamle film fra banen mellom Kiruna og Narvik, lenge før veien kom. Intervjuer med rallare fra Rombaksbotn. Ferske fotografier: Narviks Kjetil Janson viser «2015 – og litt 2016», superferske og originale fjell-, konfirmasjon- og actionbilder. Fotoutstilling: «Lek med teknologi». 7. klasse på Frydenlund skole har mikset gamle LKAB-bilder med egne fotografier, i glass og ramme – og på treverk. 102 år med mestere i faget: Fotografier, kunst og gjenstander fra Narvik Håndverk- og Industriforenings historie. Statens vegvesen: «Tidenes vegsatsing i Narvik». Utstilling og film om bygging av Hålogalandsbrua og alle prosjektene i og under Narvik sentrum og fra Øyjord til Bjerkvik. Ofuohtta, en del av Sàpmi – samenes historie i Ofoten i bilder, gjenstander og tekst.  ÅPENT ALLE DAGER I VINTERFESTUKA
Sted: Museum Nord
Pris: kr 60,- / barn gratis / honnør kr. 30,- / student kr. 30,-
Arrangør: Museum Nord – Narvik

PuslespeilEr en som mobber andre en stor bøllete bråkmaker? Er de som blir mobbet små skremte mus? Eller er alle litt av hvert? Gjennom fengende musikk, fortellerkunst og personlig erfaring viser Roy-Frode Løvland at vi mennesker er villig til å gjøre nesten hva som helst for å høre til. Roy-Frode Løvland er lærer, musiker og forfatter. Med alvorlig humor, humoristisk alvor og en unik evne til å engasjere barn i sang og musikk, setter han mobbing på dagsorden på en ny og kreativ måte.
Sted: Studiested Oscarsborg
Pris: Gratis!
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

» Åpningstid 10:00 – 18:30

Torsdag åpner vi dørene for publikum for å vise fram Solhaugen. Elevene har i lengre tid forberedt aktiviteter og utstillinger. Sceneshowet, av og med våre elever, har tre forestillinger, kl. 11:30, 13:30 og den siste kl. 17:30, som er åpen for publikum. Her presenterer opplæringsprogrammene seg gjennom ulike innslag, alt fra musikk, sang, sketsjer, kortfilmer mm. Data og elektronikkelevene hjelper oss med lyd og lys. Helse- og oppvekstfag ser til at Ofotens bamser og øvrige kosedyr kan få sin årlige helsesjekk. Det foregår på Bamsesykehuset som er åpent hele dagen. VG1 og Barne og ungdomsarbeiderklassen har tilrettelagt for ulike aktiviteter barna bla. Barnekafè, ansiktsmaling etc. Våre mange utstillinger består av bl.a. Medier og kommunikasjons film og fotoarbeider, samt en rekke andre produkter, som plakater og reklame. Det vil være fotografering av publikum og kinofremvisning. Design og håndverk og Studiespesialisering med formgivingsfag viser ulike arbeider innen foto, tegning, maling og kostymer. Fellesfag har utstillinger og aktiviteter.
Sted: Solhaugen VGS
Pris: Gratis! / barn gratis / honnør gratis / student gratis
Arrangør: Narvik Videregående Skole, studiested Solhaugen

 

» Åpningstid 11:00 – 17:00

Informasjon om Vinterfestukas program. Salg av billetter, drikkebonger, rallarhatter, sjal og andre VU-effekter.
Pris: Gratis!

 

» Åpningstid 11:00 – 16:00

Karl-Gustav Gjertsen, grafikk og Marit Myklebust, stofftrykk Kunstnerne er til stede og viser de teknikkene som brukes. Salgsutstilling. Andre tidspunkt kan avtales på tlf. 480 09 833.
Sted: Fremover
Pris: Gratis!

 

» Åpningstid 11:00 – 16:00

Utstilling av gamle kjoler m/tilbehør Blir også kaffeteria og loddsalg.
Sted: Husflidsstua
Pris: Gratis!
Arrangør: Narvik Husflidslag 

 

torsdag 10.» Åpningstid 11:00 –

Morten Harry Olsen er født og oppvokst i Narvik, og han får æren av å være ankermann på denne litterære lunsj-stafetten. Morten Harry Olsen debuterte i 1985 med novellesamlingen For alt hva vi er verdt. Han har gitt ut flere romaner, essaysamlinger og faglitterære bøker. Morten Harry Olsen er mest kjent for sine kriminalromaner, og han har også vært redaktør for Bokklubben krim og spenning. I dag driver han Forfatterakademiet i Oslo.
Sted: Galleri Ofoten

 

torsdag 10 (1)» Åpningstid 12:00 –

FN-sambandet og Film fra Sør har i samarbeid med Aurora kino Narvik gleden av å invitere til gratis skolekino for elever i videregående skole. Vi viser den prisbelønte norske dokumentaren Drone som problematiserer bruken av droner i krigføring. Hvordan er det å være dronepilot? Hvorfor rekrutterer CIA dronepiloter fra dataspill-arrangementer for ungdommer? Og hva er konsekvensene for de som lever på bakken i Pakistan? Tonje Hessen Schei og Flimmer Film har regissert og produsert filmen Drone.
Sted: Aurora kino
Pris: Gratis!
Arrangør: FN-sambandet

 

Puslespeil (1)» Åpningstid 12:00 –

Er en som mobber andre en stor bøllete bråkmaker? Er de som blir mobbet små skremte mus? Eller er alle litt av hvert? Gjennom fengende musikk, fortellerkunst og personlig erfaring viser Roy-Frode Løvland at vi mennesker er villig til å gjøre nesten hva som helst for å høre til. Roy-Frode Løvland er lærer, musiker og forfatter. Med alvorlig humor, humoristisk alvor og en unik evne til å engasjere barn i sang og musikk, setter han mobbing på dagsorden på en ny og kreativ måte.
Sted: Studiested Oscarsborg
Pris: Gratis!
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

 

Srdjana og Milos» Åpningstid 12:00 –

Srdjana Jovanovic kommer fra Serbia og er en av mest lovende unge pianister. Hun begynte å spille piano da hun var 7 år gammelt men allerede som 13-åring ble hun tatt opp som elev ved Høgskolen for musikk «Mokranjac”. Hun har sin bachelorgrad fra Universitet i Beograd (Serbia) og Mastergrad fra Universitet i Stavanger i klassen av prof. Håkon Austbø. I 2013 tok hun sin Postgraduate Diploma ved samme universitetet. Srdjana er ansatt som klaverpedagog og akkompagnatør ved MDD – Narvik videregåendeskole avd. Solhaugen. Den serbisk/nederlandske pianisten Milos Gouka har opptrådt i flere av de viktigste konsertsalene i Serbia, Italia, Norge, Frankrike, Sveits og Belgia, både som soloresitasjon og med orkester eller i kammerensembler. I januar 2012 hadde han også sin debut i legendariske Concertgebouw i Amsterdam. Nå bor han i Narvik og kan glede oss alle med sitt fantastiske spill gjennom Vinterfestukas lunsjkonsertserie.
Sted: Sjømannskirken
Pris: kr 120,-
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

» Åpningstid 13:00 – 17:30

Vi har visning av siste kolleksjonen til en av norges mest populære smykkedesingere, Bjørg Nordli-Mathisen. Hennes varemerke er bruk av uslipte edle steiner i kombinasjon med røffe metall overflater. Velkommen innom!
Sted: AMFI Narvik
Pris: Gratis! / barn gratis / honnør gratis / student gratis
Arrangør: Gullsmed Øiesvold, Amfi

 

» Åpningstid 16:00 – 18:30

Her er Bache Gabrielsens venner igjen med nok en storslått opplevelse. Nå er det 60 år siden den første Franske Festival ble etablert i Narvik. Dette ble utgangspunket for Vinterfestuka. I år skal du få bli med til et annet utgangspunkt. Du skal få lære hvordan du skal blende din egen Konjakk. Den kjente kjellermesteren Jean-Philippe Bergier fra Bache Gabrielsens konjakkhus kommer for å guide deg personlig i gjennom oppgaven. Du skal ta utgangspunkt i konjakker fra ulike distrikter som med den riktige miksen blir en nytelse for nese og gane. Klarer du å blende din konjakk lik fasiten? Dette blir noen eksklusive timer med nærhet til blenderyrket og til kjellermesteren. Vi har derfor svært begrenset antall i år (kun 50 plasser) Mye å lære og mye å smake. Velkommen! Pris: 790,- Kun 50 billetter. Bindende påmelding. Billettbestilling til: <b>bgvnarvik@gmail.com</b> Faktura sendes omgående pr mail. Evt kontakt Hanne (99033374) eller Laila (41425717)
Sted: Studiosalen – Narvik Kulturhus 4. etg.
Pris: kr 790,-
Arrangør: Bache Gabrielsens venner kap. Narvik

 

torsdag 10.» Åpningstid 16:00 – 22:00

Torsdag 10. mars kl. 16:00. Tryllestav-workshop, 6 timer (maks. 30 deltagere) På dette kurset kommer man til å gå igjennom fremgangsmåter på å lage forskjellige rekvisitter til cosplay/kostyme-bruk, og alle deltagere vil få muligheten til å designe og lage sin egen tryllestav. Aldersgrense 12 år.
Sted: Verdensteateret
Pris: kr 150,-

 

torsdag 10» Åpningstid 16:00 –

Tradisjonen tro sender Radio Stroganoff daglige livesendinger under VU med siste oppdateringer på hva som skjer og har skjedd så langt i Vinterfestuka. I år sender vi live fra vårt VU-studio på Torvet ved siden av VU-barakken.
Sted: Radio Stroganoff
Pris: Gratis!
Arrangør: Narvik Studentradio

 

Puslespeil (2)
Er en som mobber andre en stor bøllete bråkmaker? Er de som blir mobbet små skremte mus? Eller er alle litt av hvert? Gjennom fengende musikk, fortellerkunst og personlig erfaring viser Roy-Frode Løvland at vi mennesker er villig til å gjøre nesten hva som helst for å høre til. Roy-Frode Løvland er lærer, musiker og forfatter. Med alvorlig humor, humoristisk alvor og en unik evne til å engasjere barn i sang og musikk, setter han mobbing på dagsorden på en ny og kreativ måte.
Sted: Studiested Oscarsborg
Pris: kr 100,- / barn kr. 50,-
Arrangør: Vinterfestuka

 

18.00 – 01.00 Bar Astrup
VU-stemning, fyr i peisen og baren står klar.
Kom innom 🙂

Tor10
En av Norges aller fremste og mest spennende mezzosopraner, Tora Augestad, gjester Sinfoniettan til NOSO med romantiske lieder i et moderne klangbilde. Den nederlandske komponisten Leeuw har nemlig laget en «remix» fra kjente sanger av Schumann og Schubert.
Sted: Teatersalen Narvik Kulturhus
Pris: kr 260,- / student kr. 100,-
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

 

» Åpningstid 19:00 – 20:00

Kristin Sevaldsen – saksofon. Mer om artisten: http://www.kristinsevaldsen.com/
Sted: Ankenes Kirke
Pris: kr 100,- / barn gratis / honnør kr. 100,- / student gratis
Arrangør: Kantoren i Ankenes


Foredragsholder Åshild Kristiansen og Harald Karlsen: «Hverdagsrehabilitering – ny tjeneste i Narvik kommune» Etter foredraget blir det middag med Rallarkost og vi håper på besøk av Svarta Bjørn-representanter og Rombaksmusikken.
Sted: Quality Grand Royal
Pris: Gratis!
Arrangør: Narvik og Omegn Revmatikerforening

 

Erlend Osnes "Av familiære årsaker"
Den Bodøbaserte standup-komikeren og P3-programlederen Erlend Osnes har tilbrakt fem år av sitt liv i Narvik. Nå kommer han endelig tilbake, og med seg har han sitt aller første soloshow «Av familiære årsaker». Vi setter opp to forestillinger i Festivalkroa, midt i gate 1! NYHET: Vi selger ekstrabilletter i døra til begge forestillingene. Møt opp tidlig for å øke sjansene for å sikre deg plass. Kun kortbetaling. Arrangementet har fri aldersgrense. Øl og vin selges i baren ved fremvisning av gyldig legitimasjon i døra.
Sted: Festivalkroa
Pris: kr 200,- / student kr. 140,-
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

Julie Dahle Aagård m/ FMKN
Gled deg til en stilfull og sensuell kveld i Lokstall 1 med Julie Dahle Aagård og Forsvarets musikkorps Nord-Norge. «A kiss on the hand may be quite continental, but diamonds are a girl´s best friend». Slik starter låten Sparkling Diamonds kjent fra filmen Moulin Rouge og udødeliggjort av Marilyn Monroe i Gentlemen prefer blonds. Musikk er til for å skape stemning, og vi tenker å sette deg i feststemning med låter fra showbiz og filmens verden. NB! Kjøper du billett til denne konserten, så gir du samtidig 20 kroner til den norske Barnekreft-foreningen. SITTEKONSERT
Sted: Lokstall 1
Pris: kr 280,- / student kr. 140,-
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

 

21:00 – Trespa


Trond Esben Robertson kjent og kjær som Trespa i Narvik. Trubadur som har reist omkring og fått folk ut av stolan i en årrekke. Kjent for engasjement og smittende humør. Ta med en nypussa gullstrupe. Trespa kan Narvik og her blir det fare for all sang og god rallar stemning.
Sted: Narvikguten pub
Pris: Gratis! / barn gratis / honnør gratis / student gratis
Arrangør: Narvikguten Pub

 

torsdag 10.
Den Bodøbaserte standup-komikeren og P3-programlederen Erlend Osnes har tilbrakt fem år av sitt liv i Narvik. Nå kommer han endelig tilbake, og med seg har han sitt aller første soloshow «Av familiære årsaker». Vi setter opp to forestillinger i Festivalkroa, midt i gate 1! NYHET: Vi selger ekstrabilletter i døra til begge forestillingene. Møt opp tidlig for å øke sjansene for å sikre deg plass. Kun kortbetaling. Arrangementet har fri aldersgrense. Øl og vin selges i baren ved fremvisning av gyldig legitimasjon i døra.
Sted: Festivalkroa
Pris: kr 200,- / student kr. 140,-
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik


Sted: Malmen

 


Hadselværingen er én av Nord-Norges aller mest populære trubadurer, og høster gjennomgående meget gode kritikker fra både publikum og arrangører. Basert på tidligere erfaring garanterer vi et variert repertoar, spilleglede, kvalitet og enkelte musikalske øyeblikk som er direkte magiske!
Pris: Gratis! / barn gratis / honnør gratis / student gratis
Arrangør: Bygaarden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *