Beredskap i påsken

Hjelpekorpsene og Norsk folkehjelp har vakt og beredskap i påsken og kan hjelpe til ved skader og uhell. Dersom det skjer ulykker som fører til personskader eller det observeres snøras skal politiet kontaktes direkte. Deretter skal politiet kalle ut nødvendige redningsmannskap. Nødnummeret til politiet er 112 og nummer til ambulanse/sykehus er 113.

Ankenesfjellet, Håvikdalen, Skjomfjellet og Vidrekhytta på hardhausen

Ankenes Røde Korps Hjelpekorps har vakt på hytta på Hardhausen i påsken, i Palmehelga og fra onsdag før skjærtorsdag til 2. påskedag. Her er det også mulig å komme innom og varme seg for de som er på skitur. Ankeneskorpset dekker også området Håkvikdalen, Skjomfjellene og Vidrek. Vakttelefonene er: 48 02 62 39

 

 

Bjørnfjellrøde kors IMG_4996

Narvik Røde Kors Hjelpekorps har allerede merket trykket fra hytteeiere som ønsker transport av varer og utstyr i påsken. Vi har godt med ved på lager som vi leverer fritt tilkjørt på hyttene.

– Vi oppfordrer folk til å tenke seg godt om før de foretar risikofylte aktiviteter. Ta en grundig titt på de nye fjellvettreglene og tenkt på at det kan være dårligere mobildekning i fjellet. Folk må gjerne henvende seg til hjelpekorpset for spørsmål om sikkerhet, skredfare etc. Vi oppfordrer folk til å ta kontakt på vakttelefonen på nr 900 77 601 for spørsmål, transportbestillinger, vedbestillinger o.l, sier Kurt-Ivar Hansen, leder I Narvik Røde Kors.

 

Herjangsfjellet og Veggfjellet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norsk Folkehjelp Ofoten har også beredskap på påskefjellet. Sanitetsgruppa holder til på Trollhøgda på Herjangsfjellet helt fra palmehelga, og der har de god kontakt med påsketuristene i området.

– Vi er heldig her i nærområdene. De fleste utfartstedene er rimelig trygge for snøskred, og dette er et nydelig familieterreng. Været er også ofte bedre enn på fjellet. De største farene på denne tiden av året er for de som tar større utfordringer som toppturer og offpistkjøring. Gode kunnskaper om været og snøforhold kan likevel gjøre slike turer ganske trygg. Det er lurt å følge rygger og holde seg godt unna skråninger på over 30 grader, samt store heng-skavler, forteller Jostein Egseth i Folkehjelpa.

Langfredag vil ungdomsgruppa til NF Ofoten ha en stasjon på vei opp mot kaffedalen. Der deles det ut gratis saft og sjokolade til forbipasserende.

Det vil også være mulighet til å få demonstrert bruk av skredsøker på denne stasjonen.

Det er mulig å ringe til vaktlaget for å høre om forholdene. De treffes på telefon 95991919.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *