Forsvarer Narviks ære – knallsterkt startfelt i Narvik Rando

Kaj Sønnichsen, sjef for skipatruljen i Narvikfjellet, skal forsvare Narviks ære under helgas Narvik Rando i Narvikfjellet.

 

Den beskjedne karen er i toppform og tok en andreplass i Lyngen Rando før påske. Her slo han blant annet Rune Morten Johansen, tidligere skiskytter og utøver på randoneelandslaget. Rune Morten har meldt sin ankomst til Narvik og lover hevn 🙂

  • Det kan bli vanskelig å kopiere den pallplassen. Jeg har litt for mange høydemetre i beina i forbindelse med løypesettingen av årets Narvik Rando. Men vi får se. Kanskje har jeg fordel av hjemmebane, sier Sønnichsen med et smil.

Sjef for Narvik Rando, Micke af Ekenstam, har stor tro på Kajs muligheter.

Micke af Ekenstam, Narvik Rando-sjef. Foto: Rune Dahl
Micke af Ekenstam, Narvik Rando-sjef. Foto: Rune Dahl
  • Kaj har mulighet for pallplassering, men han må jobbe hardt for dette. Startfeltet i konkurranseklassen er knallsterkt, men flere i Norgestoppen på listene. På papiret vil nok Eiriks Haugsnes være den sterkeste. Eirik vant i Lyngen og kjører normalt sett motbakkeløp og fjellmaraton over hele verden. Han er i den absolutte verdenseliten, sier Ekenstam.
Narvik Rando-sjefen sier det blir interessant å se hvordan konkurranseklassen takler de krevende nedkjøringene. Kombinert med varierende snøforhold vil nedkjøringene kunne gi store tidsutslag.
Blant damene er det Ida Nilsson (flere topp 10-plasseringer i verdenscupen i vinter) og Yngvild Kaspersen (motbakkeløper i verdenseliten) som er de sterkeste.
 Ekenstam håper også at fjorårets vinner Marte Monrad-Hansen blir med på konkurransen.
NB! I tillegg til konkurranseklassen så arrangeres det også en turklasse både fredag (Linken Opp) og lørdag (Narvik Rando) som er åpen for absolutt alle. Deltakerne her har en betraktelig enklere løype å forsere.  Mere info på http://www.narvikrando.no
Narvik Rando er en del av Camp Narvik som arrangeres fredag til søndag i Narvikfjellet.
DSC_1326
Fra fjorårets konkurranse. Foto: Rune Dahl

Løypebeskrivelse fredagens Linken Opp:

På kvelden fredag 1. april gjennomføres Narvik Vertikal. Løypen vil gå fra bunn til topp av skianlegget i Narvik, en høydeforskjell på ca 880 meter. Du kan gå konkurransen som en rolig oppvarming til lørdagens Narvik Rando, eller så kan du prøve å slå den uoffisielle løyperekorden på 37.44.  Etter konkurransen blir det afterski og skiparty i bunn av Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl
På kvelden fredag 1. april gjennomføres Linken Opp. Løypen vil gå fra bunn til topp av skianlegget i Narvik, en høydeforskjell på ca 880 meter. Du kan gå konkurransen som en rolig oppvarming til lørdagens Narvik Rando, eller så kan du prøve å slå den uoffisielle løyperekorden på 37.44. Etter konkurransen blir det afterski og skiparty i bunn av Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl
Løypekart turklassen for lørdagens Narvik Rando
Løypekart turklassen for lørdagens Narvik Rando
Løypekart konkurranseklassen for lørdagens Narvik Rando
Løypekart konkurranseklassen for lørdagens Narvik Rando

En kommentar til «Forsvarer Narviks ære – knallsterkt startfelt i Narvik Rando»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *