Air + Style til Narvik?

Det er den store snøbrettkonkurransen Air + Style med superstjernen Shaun White i spissen som ønsker seg en norsk medarrangør, og Tromsø og Narvik har fått en henvendelse om å være vertskapsbyer. Dette skriver avisa Nordlys.

Narvik kan – sammen med Tromsø – bli arena for en stor årlig, internasjonal vinterfestival.

Dersom byene sier ja, kan det bli snakk om en ti dagers årlig festival med ski- og snøbrettkonkurranser på høyeste nivå. I tillegg kan festivalen bestå av konserter, kunst- og fotoutstillinger, moteshow og filmvisninger.

Ordfører i Narvik, Rune Edvardsen (Ap), er begeistret over ideen.

– Ja, dette er en kjempegod idé. Arrangementet er enormt, og kan gi oss vanvittige muligheter til å profilere regionen. Det ville vært veldig bra om Narvik og Tromsø kunne funnet sammen om å realisere dette, sier Edvardsen til Nordlys.

Han sammenligner festivalens muligheter med betydningen av Arctic Race om sommeren.

– Det er jo enorme greier, sier Edvardsen, og viser til at Air + Style også arrangeres i Los Angeles, Innsbruck og Beijing. Totalt 430 millioner seere på TV og nettmedier hadde mulighet for å se denne festivalserien i fjor.

Air + Style Logo (PRNewsFoto/Shaun White)
Air + Style Logo (PRNewsFoto/Shaun White)

Edvardsen sier henvendelsen om arrangementet er kommet til kommunen via driftsselskapet Narvikfjellet, som bestyrer de ulike aktivitetstilbudene her. Edvardsen har nå henvendt seg til Tromsø-ordfører Jarle Aarbakke (Ap) for å lodde stemningen for et samarbeid mellom byene for å få Air + Style hit.

Dette er ikke første gang ideen om festivalen fremmes i nord. Også i fjor ble Tromsø lansert som en mulig vertsby for arrangemenget i 2016 og fire påfølgende år. Daværende ordfører Jens Johan Hjort gikk i bresjen for forslaget. Kommunestyret sa til slutt med knapp margin likevel nei til å utrede saken. Årsaken var blant annet at arrangementet ville koste Tromsø sju millioner kroner årlig.

Kilde Nordlys og Fremover.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *