Det Fjerde Hjørnet: I morgen åpner praktbygget i sentrum (masse bilder)

Prosjektleder Roger Bergersen i Forte Narvik gleder seg til å åpne det regionale kulturhuset «Det 4. hjørnet» til 360 millioner kroner torsdag. Lørdag åpner Narvik bibliotek, Narvik Turistkontor og kafeen Punktum, mens det nye krigsmuseet åpner til sommeren. Bygget er på 8.500 kvadrat. Biblioteket dekker 2.000 kvadrat over to etasjer. Krigsmuseet 3.000 kvadrat.

Lørdag åpner Det Fjerde Hjørnet for alle. I morgen er det offisiell åpning for inviterte. Foto: Rune Dahl
Lørdag åpner Det Fjerde Hjørnet for alle. I morgen er det offisiell åpning for inviterte. Foto: Rune Dahl
Alle Foto: Narvik Bibliotek
Narvik Bibliotek og Fylkebiblioteket

Det. 4. hjørnet på Torvet er byens nye signalbygg, og som definitivt er med på å definere Narviks nye sentrum.

Det er Peabs datterselskap Bjørn Bygg som har vært totalentreprenør og ledet byggingen, på oppdrag fra initiativtaker og byggherre Forte Narvik. Stiftelsen Narviksenteret har vært medbyggherre. Kontrakten er gjennomført i samarbeid med Nilsen og Haukland fra Harstad, og har en verdi på 215 millioner kroner.

Bildet er tatt fra andre etasje, og viser innganspartiet.
Sparebanken Narviks lokaler er store, lyse og innbydende. Banken åpnet opp mandag. Foto: Rune Dahl

Det 4. hjørnet er blitt et praktbygg med attraktive uterom og møteplass med kafé. Et kontorbygg på totalt fem etasjer huser Narvik bibliotek og fylkesbiblioteket, Narviksenteret med krigsmuseum, Turistkontoret og Sparebanken Narvik. Serveringsstedet Punktum er sentralt plassert i bygget. I tillegg er det utleie areal i 3 etg. og i underetasjen under banken.

Foto: Rune Dahl
Biblioteket. Foto: Rune Dahl
  • Narvik sentrum og torvet bærer preg av at det er lenge siden det er bygget noe her. Det Fjerde Hjørnet gir et etterlengtet løft til uterommet i hjertet av Narvik, sier Roger Bergersen, daglig leder hos prosjekteier Forte Narvik.

    Lekeplassen på sørsiden av bygget. Foto: Rune Dahl
    Lekeplassen på sørsiden av bygget. Foto: Rune Dahl
  • Bygget står midt i hjertet av byen. Hele byen skal forholde seg til det. Bruken er viktig, og dette er et sted folk naturlig skal komme til. Vi skal trives i sentrum. Bibliotek, museum og turistkontor skal være lett tilgjengelig. Når E6 blir lagt i tunnel gjennom Fagernesfjellet og vogntogene er ute av sentrum, blir det enda bedre, sier han.

Serveringsstedet Punktum vil ha lokasjon rett bak hovedinngangen, i en slags glidende overgang mellom bibliotek og krigsmuseum og der også turistkontoret vil være lokalisert.DSC_1523

Heis og trapper fra det underjordiske parkeringsanlegget er etablert i et glasshus foran hovedinngangen, og også det forventes å gjøre både «det ukjente» anlegget i Parkhallene, og selve parkområdet mer tilgjengelig for daglig bruk.

DSC_1526
«Opera-trappen» mot Kongensgate. Foto: Rune Dahl

Sparebanken Narviks deltakelse i Det Fjerde Hjørnet har vært avgjørende for realiseringen. Banken bidrar med kraftig rabatt til det kommunale biblioteket – og banken står også bak prosjekteier, investeringsselskapet Forte Narvik.

FAKTA «DET 4. HJØRNET»

Byggherre: ForteNarvik, med Narviksenteret som medbyggherre

Kostnad: 360 mill. kroner

Areal: Totalt 8.500 kvadratmeter.

Vil inneholde: Narvik Bibliotek, Fylkesbibliotek, Narviksenteret med krigsmuseum, Turistkontor, Visit Narvik, Sparebanken Narvik og Café PUNKTUM.

Prosjektleder: Laksaa AS ved Valdemar Johansen

Prosjektansv.: ForteNarvik

Entreprenør: Bjørn Bygg AS

Ferdig: Februar 2016

Innflytting: Mars 2016

Åpning: Torsdag 7.april.

DSC_1532
Foto: Rune Dahl
DSC_1511
Foto: Rune Dahl
DSC_1507
Foto: Rune Dahl

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *