General Fleischer, til ære!

 

Forsvarets musikkorps Nord-Norge har nettopp ferdigstilt en ny CD-innspilling hvor et av hovedverkene er til ære for general Carl Gustav Flescher. Nå ønsker de å spille programmet for live publikum, først i Harstad kulturhus – og selvfølgelig også i Narvik kulturhus, skriver de på sin hjemmeside.

Foto: Forsvaret
Foto: Forsvaret

Carl Gustav Fleishcer er en kjent skikkelse i Nord-Norge. Han styrte sine styrker med stø hånd da andre verdenskrig brøt ut i Norge, og angrepet på Narvik var et faktum. Til tross for at Sør-Norge kapitulerte overfor tyskerne klarte Fleischer med sine styrker å gjenerobre Narvik på knappe to måneder. Norges allierte i Frankrike, Polen og England spilte også viktige roller under denne intense tiden, og mange liv gikk tapt på begge sider. Andre verdenskrig er full av sterke historier, som har inspirert en rekke komponister til å skrive flott musikk, og ikke minst flotte marsjer. Det er denne musikken som står sentralt på konsertene.

Den norske komponisten Stig Nordhagen har skrevet en helt ny marsj dedikert til Brigade Nord og Fleischer ved navn «Brigade Nords Marsj – Vilje til seier». På konserten urfremfører Forsvarets musikkorps Nord-Norge denne marsjen, og spiller i tillegg marsjer fra de involverte landene under andre verdenskrig i Nord-Norge.

PROGRAM

Narviksgutten – Widner
Under Freedom’s flag (Pod Sztandarem Pokoju) – Feliks Nowowiejski
Parademarsch der 18er Husaren – Müller
Colonel Bogey – Kenneth Alford
Heart of Oak – William Boyce
Alte Kameraden – Carl Teike
Unser General Dietl – Josef Scweiger
General Fleischers Mars – Alfred Evenesen
Birgade Nords Marsj – Vilje til seier – Stig Nordhagen (urfremførelse)
The Celebrated Marche Lorraine – Louis Ganne
Marsz Pierwszej Brygady – Tomnikowski
Marche de la légion étrangeère (La Bodin) – Quéru
Norge i rødt, hvitt og blått – Lars Erik Larsson
Valdres-marsj – Johannes Hanssen
By Land and Sea – Kenneth J. Alford
Preussens Gloria – Johan Gottfried Piefke
Kong Haakon VIIs honnørmarsj – Oscar Borg

Konsertinformasjon
Dirigent: Alexander Hanson
Konferansier: Jan Eriksen
Fredag 8. april kl 19:30 – Harstad Kulturhus
Lørdag 9. april kl 18.00 – Narvik kulturhus
Billettpriser: 200,- / 150,- (honnør) / 100,- (DV, student, barn)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *