To priser til Heidi Ruud Ellingsen

Inarvik.org skrev for noen uker siden om Narvikjenta Heidi Ruud Ellingsen som var nominert til tittelen Årets Musikalartist. I går gikk hun helt til topps – faktisk to ganger.

Narvikjenta mottok prisen for sin tolkning av “Mary Poppins” i musikalen med samme navn, som gikk på Folketeateret. Prisen ble delt ut på Chat Noir Teater.

NRK HIGH CHAPARELL_25_0

Jurybegrunnelse:
“Prisen for Årets Musikalartist går til en person som er det nærmeste man kan komme en komplett musikalartist. I en rolle som i utgangspunktet har få lag å spille på, har vedkommende likevel klart å åpne opp for svakheter og sårbarhet, i et ellers stramt ytre.
Juryen lot seg overbevise av presisjonen, overskuddet, lekenheten og musikaliteten artisten viser i denne rollen.”

Gjennom knallhard jobbing, en dose talent og en bøtte med sjarm viser årets vinner seg som en musikalartist av stort format, og som en utøver vi garantert vil kunne glede oss over i mange år fremover. I tillegg er artisten en jordnær, varm person, som kollegaer på og bak scenen setter stor pris på å jobbe med, sier juryen.9209818

Mary Poppins fikk også prisen Årets musikkteaterforestilling.

Her spiller Heidi med blant andre Mads Ousdal og Jan Martin Johnsen

Jurybegrunnelse:
“De fire forestillingene som i år er nominert til prisen for Årets Musikkteaterforestilling, er svært ulike, og alle er usedvanlig gode! Det er ingen enkel sak å sette opp musikaler i Norge, hverken gamle eller nye, utenlandske eller norske. Både for private og for institusjonsteatre er det en utfordring. Det er tidkrevende, kostbart og omfattende. Det vet årets vinner!

Likevel har de satset høyt, gitt alt, og kommet ut av det med glans!, skriver juryen.

Forestillingen som har fått flest stemmer i årets jury, har favnet bredt. Den har det visuelle, det musikalske, de sømløse overgangene, de flotte dansenumrene, det sterke ensemblet, den kompromissløse og overveldende scenografien, den imponerende teknikken og den har…magien. Forestillingen går fra mørkt til lyst, fra spillescener til store steppenumre, fra alvor til munterhet, og alt gjøres med kvalitet i alle ledd.M-drage-600x385

Årets vinner har gjennom flere produksjoner vist at de mener alvor når de sier at de skal bli best, og det gleder oss å si at i år – i år var dere best.”

Ansvarlig arrangør for Musikkteaterprisen er Musikkteaterforum.

Les forhåndssaken her: http://inarvik.org/2016/03/07/heidi-er-nominert-til-prisen-arets-musikalartist/12792142_10153878799695821_4627820544921792757_o

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *