Byfesten inngår samarbeid med Team Rynkeby og Narvik Cyckleklubb

Team Rynkeby og Narvik Cycleklubb går sammen og arrangerer det populære barnesykkelrittet under sommerens Byfest i Narvik.

Tekst: Gro Løkås

Foto: Anders Ericsson

Årets Byfest i Narvik går av stabelen fredag 17. til søndag 19.juni. Det legges opp til en helg med en rekke aktiviteter for ung og gammel. Lørdag blir den store familiedagen med sykkelritt og liv og røre i sentrum.

Målet til arrangøren er at hundrevis av unger i år som i fjor skal fylle byen med syklene sine.

– BYFESTEN barnesykkelritt er uformell moro! Her kan alle barn delta, uavhengig om det er med trehjulssykkel, sparkesykkel eller vanlig sykkel, forteller festivalsjef Rune Dahl.

Narvik Cykleklubb og Team Rynkeby har påtatt seg ansvaret for gjennomføringen av rittet.

  • Vi ser på dette rittet som en glimrende måte å rekruttere barn og ungdom til sykkelsporten. Sykkel skal være moro og dette rittet blir morsomt både for barn og voksne. Her er det bare å stille, oppfordrer Einar Sund i Narvik Cykleklubb.

Sykkelrittet er for barn i alderen 0-12 år. De minste – som deltar med trehjulssykler og sykler med støttehjul, sykler først. Alle som deltar får premie. I tillegg trekkes det flere gavepremier, blant annet en stor premie som skal inspirere og gi barna motivasjon til å fortsette med sykling.

For første gang blir det i år en startkontigent på 50 kroner.

  • Denne går uavkortet til Team Rynkeby og deres arbeid for forskning mot barnekreft. Vi er veldig glade for å få bruke denne muligheten til å støtte Team Rynkeby, sier Dahl.
  • Som i alle store sykkelritt er det fellesstart. Og husk hjelmen, sier Einar Sund.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *