Gromme spor når Narvik Korforening, Narvik Byorkester og Groms Plass byr på godbiter fra Grom’s Plass samling

Narvik korforening , Narvik byorkesteret og Groms Plass slår sine pjalter i hop og inviterer til konsert 11.mai.

  • Konsert-ideen kom allerede i 2015, da et av kormedlemmene i Narvik korforening hadde en ide om å arbeide med låter av bandet Groms Plass. Bandets låtunivers med norskspråklige låter med flerstemt sang, meislet ut lokalt, måtte da passe perfekt for kor. Det var resten av Narvik korforening enig i, og tanken om en konsert våren 2016 tok form. For virkelig å få frem lyden av tunge tog, store skip og skakke livshistorier ble Narvik byorkester kontaktet. De ville gjerne være med på denne musikalske reisen, forteller Jens Christian Opdahl.

Da det ikke fantes korarrangement på Groms Plass låtene, tok dirigent Trond Østrem i Narvik korforening på seg oppgaven med å arrangere låtene for kor og orkester.

Ildsjelene i Narvik korforening kontaktet guttene i Groms Plass om konsertideen. De ble både beæret og kanskje litt skeptiske.

    • Stort sett var de vant til å styre konsertene sine selv, men å trekke inn kor og et klassisk orkester, ja det var nytt farvann, sier Opdahl.

Men under mottoet, det kan bli veldig artig å se hvordan andre tolker Groms Plass låtene, ble de med på en musikalske reisen som ikke er blitt prøvd ut før.

Den 11.mai, på Narvik Kulturhus, er det urfremføringen av dette spennende prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *