Rappellerte ned fra Andretoppen – lot en «turist» fra New Zealand få være med….

Petter Mathisen, Kasper Eriksen og Joakim Norum rappellerte i går ned den bratte kløfta fra Andretoppen i Fagernesfjellet. En engelsktalende ville også gjerne prøve seg ned. Alle trodde han var en vanlig turist…

a lite DSC_4901 kopi
Heftig bratt ned kløfta fra Andretoppen. Petter Mathisen er på vei nedover. Foto: Rune Dahl

Vel nede på sletta i fjellet, fikk Petter & co vite navnet på vedkommende. Sam Smoothy. Da gikk det et lys opp for Narvikgutta. Smoothy er en av verdens aller beste frikjørere, og har vunnet Freeride World Tour og en rekke andre store konkurranser. Sam er sponset av North Face og var nå på fotoshoot med teamet til hjelmprodusenten Giro.

Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
  • Vi dreiv å rigga oss til når noen amerikanera kom opp til Andretoppen. Vi trudde det var noen vanlige turista. En av dem ville gjerne slenge seg med, og det var selvfølgelig ikke noe problem for oss. Når vi kom ned til sletta i fjellet fikk vi vite navnet til han som rappellerte sammen med oss. Han het Sam.

    En amerikansk turist ville også rappellere ned. Narvikgutta lot han selvfølgelig få være med.... Foto: Rune Dahl
    En engelsktalende turist ville også rappellere ned. Narvikgutta lot han selvfølgelig få være med…. Foto: Rune Dahl
  • Vi så at han muligens var sponsa av North Face. Så vi gikk inn å så på hjemmesida demmes, og sannelig min hatt så va det han Sam Smoothy, en av verdens beste frikjørera, forteller Petter Mathisen.
a lite DSC_4904
Petter langt nede i kløfta under Andretoppen. Foto: Rune Dahl

Fototeamet til Giro har vært i tre dager i Fagernesfjellet og fotografert neste års kolleksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *