Den ukjente Narvikambassadøren

Micke af Ekenstam er svensken som helt i det stille guider de store internasjonale teamene til skimagasiner og klesprodusenter når de besøker Narvikområdet. Micke er Narviks ukjente ambassadør.

Micke af Ekenstam
Micke af Ekenstam

I skrivende stund er Micke på fjellet, travelt opptatt med å vise Narviks fjellverden til Powder Magazine, verdens største skimagasin. De er her med sjefsredaktøren, fotograf og en rekke skikjørere.

Tidligere uker har han hjulpet til på fotoshoots for magasinet Åka Skidor fra Sverige og klesprodusenten Stellar Equipment. Nylig var han ute på oppdrag for hjelmprodusenten Giro. Blant flere andre. Alle store, internasjonale aktører.

  • Jobben min er å finne frem til de stedene som har best forhold for god skikjøring. Dessuten stiller jeg opp på en del bilder selv også, forteller Ekenstam.

Svensken Ekenstam har en fortid som semiprofesjonell skikjører. Han har stilt opp i en rekke skifilmer, frikjøringskonkurranser og er i Narvik spesielt kjent som forfatter av flere guidebøker for toppturer i området. Til vanlig jobber han på Sweco i Narvik.

Foto: Micke af Ekenstam
Foto: Micke af Ekenstam
  • Hver eneste vår kommer hele verden til Narvik, forteller han. – Byen og området har en helt spesiell merkevare hos den internasjonale skibransjen. Vårskikjøringen i midnattsol, med bratte fjell og sjøen nedenfor, det lokker en rekke magasiner og fototeam til området hvert eneste år.

Micke bruker å si «You don’t need to travel the world when the world visits you this time of the year every year.»

Og det stemmer tydeligvis. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *