Statsbesøket vil bidra til å synliggjøre og forsterke det gode og varierte samarbeidet mellom Norge og Polen. Som allierte i Nato har Norge og Polen et godt sikkerhets- og forsvarspolitisk samarbeid. Det økonomiske samarbeidet mellom Norge og Polen er bredt og i stadig vekst. Polen er i dag blant Norges ti viktigste handelspartnere, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Programmet i Oslo omfatter blant annet offisiell mottakelse på Slottsplassen og gallamiddag på Det kongelige slott. Presidenten skal også møte stortingspresident Olemic Thommessen. Videre vil kong Harald og president Duda delta på et seminar om samarbeid innen offshore, maritim sektor og energi. Tirsdag 24. mai vil president Duda holde et foredrag på Nobelinstituttet. Dronning Sonja og fru Kornhauser-Duda vil besøke Nasjonalgalleriet og Oscarshall slott på Bygdøy.

Mandag 23. mai klokka 17.00 vil president Duda møte statsminister Erna Solberg. Statsministeren og presidenten vil møte pressen etter møtet. Presse må møte opp i Riddervolds gate 2 før klokka 16.45.

Tirsdag 24. mai reiser president Duda og fru Kornhauser-Duda til Bodø. Sammen med kong Harald og forsvarsminister Ine Eriksen vil president Duda besøke Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan. Onsdag 25. mai vil presidenten og fru Kornhauser-Duda sammen med kong Harald delta på en seremoni ved gravmonumentet på Håkvik Gravlund ved Narvik til minne om polske falne i Norge under andre verdenskrig.