Frigjørings – og veterandagen: Bekransning av «Bauta over falne ved Narvik» (stor bildeserie)

I dag klokken 11 var det bekransning av «Bauta over falne ved Narvik» med påfølgende gudstjeneste i Narvik kirke og veteransamling på menighetshuset.

Foto: Rune Dahl

Varaordfører Geir Ketil Hansen holdt tale.
Varaordfører Geir-Ketil Hansen holdt tale.

Arrangementet var et samarbeid mellom Narvik kommune, Narvik menighet og Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt i samarbeid med NROF og NVIO. Tilstede var en rekke veteraner fra internasjonale operasjoner, familiemedlemmer og andre.DSC_7102

Varaordfører Geir-Ketil Hansen og statssekretær Gjermund Hagesæter holdt tale i kirkeparken. Samme Hagesæter la ned krans på bautaen. Narvik skolekorps spilte «Gud signe vårt dyre fedreland» og «Ja, vi elsker».
Etter bekransningen gikk følget i prosesjon til kirken og gudstjeneste ved kantor Ingjerd Grøm og Trond Laksaa. Einar Bovim var klokker og Terje Løyning leste dagens tekst. Det ble tatt opp offer til Ragnars Care Foundation (RCF). 


Etter gudstjenesten var det åpen kirkekaffe/ veteransamling på menighetshuset. Kulturelt innslag ved Ensemble Oscar.DSC_7088DSC_7110DSC_7115 DSC_7119 DSC_7124 DSC_7130DSC_7133 DSC_7141 DSC_7152 DSC_7164a DSC_7154 kopi a DSC_7161 kopi a DSC_7163 kopi DSC_7171 DSC_7179

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *