Solveigs sminkegruppe har tatt helt av

Facebook-gruppen har tatt fullstendig av.

– Det første døgnet var jeg vettskremt. Jeg skjønte ingenting og trodde jeg var hacket, ler Solveig Gåsvær Gavin.

Hun mimrer tilbake til en dag hun kjedet seg, for halvannet år siden. Da ideen om Fifty Shades of Makeup kom.

– Det skulle bare være en gruppe for meg og noen venninner. Der vi kunne diskutere sminketips, maskara og shampo, sånne ting. Så har jeg ikke peiling på hva som skjedde. På et døgn ble vi 1400 medlemmer, forteller hun til bodonu.no

Fotos: Kristoffer Eide
Fotos: Kristoffer Eide

Siden har veksten vært enorm. Nå teller gruppen over 50.000 medlemmer som diskuterer sminke, spør om råd og diskuterer merker.

Gavin, som har bodd i Narvik hele livet, forteller at hun alltid har vært interessert i sminke.

– Jeg er en jente-jente. Sminke og skjønnhet er min virkelighetsflukt. Der noen liker å trene, gå på fjelltur eller skru på bil, er sminke min hobby.

Med så mange medlemmer, har Gavin vært opptatt av å skape en kultur der det ikke er greit å skrive stygge ting eller være ufin.

– Da jeg var yngre ble jeg mobbet, så jeg er særlig opptatt av det. Jeg var ikke noe glansbilde utseendemessig, forteller hun åpenhjertig.

– Så nå tar jeg vare på plassen min. Her skal det ikke være drittslenging, ikke noe negativt eller krasse kommentarer.

– Kommenterer noen noe ufint, går det rimelig kjapt før jeg blir varslet i innboksen min. Og da blir kommentaren fjernet øyeblikkelig.13219770_10153585738406787_549923420_n

For Gavin har sminkegruppen nærmest blitt som en jobb å regne når det gjelder tidsbruk. Men hun har ikke tjent en krone på gruppen og har ingen planer om å lage levebrød av det hele.

– Folk sier jeg bør gjøre det, men jeg vil ikke være en typisk blogger der mine meninger er kjøpt og betalt. Jeg vil være ærlig overfor meg selv og andre. Så får penger være penger. Men hobbyen min er helt klart blitt en stor del av hverdagen min.

– Er du bevisst på den enorme påvirkningskraften du har, som grunnlegger av et såpass stort nettsamfunn?

– Ja, det er veldig skummelt. Men jeg tenker at jeg skriver om de erfaringene jeg har med de produktene jeg har prøvd, enten det er negativt eller positivt. Jeg skriver mine egne meninger.

– Tror du at du er med på å øke fokuset på skjønnhetsidealer med dette?

– Jeg synes alle er fine som de er. Jeg har ikke lyst til å bidra til skjønnhetspress, men skjønner at folk blir påvirket av det de ser på tv eller på telefonen. Sminke er min hobby og min virkelighetsflukt, så håper jeg at folk ikke blir negativt påvirket, sier Gavin.

Saken er hentet fra http://www.bodonu.no13233395_10153585738391787_1365740289_n

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *