Narvikgutt leverer lyddesign til Det Norske Teatret

Narvikgutten Arne Kristian Schille skal gjennom sitt eget firma Schille Media levere lyddesign til teaterstykket Fridomens Vegar som har premiere på Det Norske Teatret 8. oktober.

Tekst: Rune Dahl

    • Det er et samarbeid med regissør Tore Vagn Lid som jeg tidligere jobbet med på ei forestilling som hete ”Kill them all!” som ble satt opp Nationaltheatret i 2013, forteller Schille.

Tore Vagn Lid er en nyskapende regissør som pusher grensene for tradisjonelt teater – så også i forestillingen Fridomens Vegar. Les om forestillinger her: http://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/fridomens-vegar/

Lid er veldig opptatt av bruken av lyd i forestillingen og det er her Schille kommer inn i bildet.13221286_830762943696071_421304568151421692_o

  • Det er tidlig i prosessen, men jeg skal være med å utvikle og produsere det auditive uttrykket for stykket. Det vil være lyddesign av hørespillaktige sekvenser som både skal skape et rom inne på selve teatret, men også ta publikum med ut av teatret og inn i bybildet. Rent konkret går jobben ut på å utvikle konseptet sammen med resten av teamet i Oslo, gjøre lydopptak og gi veiledning i forhold til opptak som skal gjøres av andre og til slutt å sy alt sammen med selve designjobben, forteller Schille.

Arne Kristian jobber fra studio i Narvik, men skal reise ned til Oslo et par ganger for å jobbe på selve teateret når de går i gang med prøvene i august og utover.Skjermbilde 2016-05-20 kl. 21.50.59

  • Vi jobber med et ganske ambisiøst lydoppsett på selve teatret med et høyttaleroppsett som skal la oss plassere lyden rundt om på scenen, noe som er krevende, men også veldig spennende, forteller han.

Schille jobber vanligvis primært rettet mot film og tv-produksjon, men i tillegg til dette prosjektet gjorde han nylig en jobb på oppsetninga av Brødrene Løvehjerte her i Narvik.

  •  Teater er en veldig spennende kunstform å jobbe med, sier Arne Kristian Schille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *