Fikk melding fra NRK om at hun var død – saken er oppdatert

Merete Olaussen fra Narvik ble lettere overrasket da hun fikk melding fra NRK om at hun var død. Beskjeden kom fra NRKs lisensavdeling i Mo i Rana.

Tekst: Rune Dahl

Det var i går formiddag at Merete intetanende hentet posten. Et av brevene var adressert fra NRK.

  • Jeg trodde det var NRK-lisensen som kom. Men jeg fikk sjokk da jeg begynte å lese “lisens-brevet”: Vi viser til melding om at Merete Olaussen er død. Kringkastingslisensen er avsluttet i vårt register”.

    Her er meldingen som Merete Olaussen fikk fra NRKs lisensavdeling. Overraskende kunne hun lese at hun var død.
    Her er meldingen som Merete Olaussen fikk fra NRKs lisensavdeling. Overraskende kunne hun lese at hun var død.
  • Det tok en stund før jeg klarte å tenke klart. Så vidt jeg vet lever jeg i beste velgående og har da tenkt å gjøre det enda noen år, forteller hun smilende.

Merete brukte deler av gårsdagen til å finne ut grunnen til feilutsendelsen fra NRK.

  • Jeg har googlet navnet mitt uten resultat. Men sent i går kveld kom jeg over en dødsannonse for en dame med samme fornavn som meg. Mitt etternavn var hennes mellomnavn. Så det er nok her feilen ligger. Men likevel er det helt utrolig, forteller hun.

På formiddag i dag fikk Merete kontakt med Lisenskontoret i Mo i Rana.

  • Det var som jeg trodde, en sakbehandlingsfeil. De har sendt brevet til feil person og beklaget så masse. Har også fått telefon fra vedkommende som hadde gjort feilen. Hun beklaget så mye og har sendt meg et nytt brev i posten. Jeg godtok beklagelsen, men ba dem gå i gjennom rutinene sine slik at flere slipper en slik ubehagelig opplevelse. Har også blitt kontaktet av TV2, men ønsker ikke mere blest om saken, forteller Merete Olaussen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *