Det er fortsatt et stykke igjen – men nå kan Narvik sentrum bli grønnere

Fylkespolitikerne har tatt Bypakke Narvik inn som et av de prioriterte samferdselsprosjektene til Nasjonal Transportplan. Planene om et grønnere sentrum med miljøgate, er dermed kommet et langt stykke nærmere en realisering.

Transportkomiteen gikk i formiddag enstemmig inn for følgende vedtak:

 “Fylkestinget viser til arbeidet som er startet opp med «Bypakke Narvik» (Bjerkvik–Håkvik/Grindjord med omlegging av E6 gjennom sentrum). Fylkestinget mener at fase 1 Sjømannskirka–Ornes med ny sentrumstunnel og tiltak i Kongens gate, herunder tilhørende miljø og kollektivtiltak og fase 2, Stormyra–Bjerkvik må inn i NTP 2018–2029.”

I juni neste år skal Stortinget behandle Nasjonal transportplan.

Slik kan det bli seende ut i Narvik Sentrum. Illustrasjon: Statens vegvesen
Slik kan det bli seende ut i Narvik Sentrum. Illustrasjon: Statens vegvesen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *