Indira Management etablerer seg i Bodø

Narvikbedriften Indira Management utvider og etablerer seg med egen avdeling i Bodø.

– Timingen stemmer. Markedet er bra i Bodø akkurat nå, med mange prosjekter på gang: Det nye rådhuset, veiprosjektene, skoler og mange ulike boligprosjekter. I tillegg blir det jo veldig spennende å se hva som skjer på andre siden av flystripa, sier Roger Pettersen, daglig leder i nyopprettede Indira Bodø AS.

Han har nylig stiftet Indira Bodø, som blir en del av Indira Management AS.

Narvik-bedriften ble startet i 2013, og har allerede blitt et anerkjent navn i bygg- og anleggsbransjen. I 2015 vant selskapet gründerpris, ble nominert som årets bedrift i hjembyen og har allerede ekspandert til Tromsø. Selskapet har i alt 12 ansatte i de to byene.

– Nå starter jobben med å ansette nye medarbeidere. Målet er å være tre ansatte i Bodø ved årsskiftet, og 7-8 i løpet av neste år, sier Pettersen til Bodø Nu.

Enn så lenge er han trygt plassert bak skrivebordet hos Corponor.

Han sa opp stillingen som administrerende direktør ved årsskiftet, og hadde formelt sin siste arbeidsdag 31. mai.

– Men det blir en glidende overgang. Jeg blir nok sittende her til fellesferien.

De første tre kontraktene er allerede tegnet. Alle tre med sin tidligere arbeidsgiver, Roy B. Nilssen og Corponor. Både han og Pettersen understreker at her er det snakk om en lykkelig skilsmisse.

Roger Pettersen ser stort potensiale i utviklingen av Bodø. Nå starter han for seg selv, i Bodø-avdelingen av Indira Management. Foto: Mariell Tverrå Løkås, Bodø NU
Roger Pettersen ser stort potensiale i utviklingen av Bodø. Nå starter han for seg selv, i Bodø-avdelingen av Indira Management. Foto: Mariell Tverrå Løkås, Bodø NU

– Etter seks og et halvt år begynte lysten til å starte noe eget å melde seg for alvor. Jeg har aldri starta noe for meg sjøl. Det er klart; det er med skrekkblandet fryd man hopper ut fra den trygge tilværelsen og over i noe annet, sier Pettersen og smiler.

Han begynte karrieren hos Skanska, der den ferske sivilingeniøren gjennom årene gikk gradene. Fra formann til direktør.

Da han forlot jobben som regiondirektør for Skanska Bolig i 2010 hadde han tilegnet seg solid kunnskap om lederskap på vegne av entrepenøren. I Corponor har han jobbet med prosjektledelse på vegne av byggherren. I Indira skal han selge ingeniørtjenester til kunder innen EBA-næringen. Altså eiendoms-, bygge- og anleggsnæringen. Både offentlig og privat.

– Målet er å skape en solid bedrift sammen med gode kolleger.

Selv eier han en bit av det nystartete selskapet.

Indira ble startet av Terje Ingebrigtsen og Trond Mikaelsen. Førstnevnte jobbet side om side med Pettersen i Skanska; han var regiondirektør for den tekniske biten der Pettersen jobbet som direktør for byggdelen.

– Dette har vært målet siden oppstarten. Når vi nå har fått Roger med på laget, er timingen perfekt for å gi gass i Bodø, som er et svært interessant og ekspansivt marked. Roger er med sin kompetanse, sitt nettverk og ikke minst drive akkurat rette mannen for å kunne lykkes, sier Trond Mikalsen om sin nye kollega.

Nettopp nettverk er sentralt. Etter ferien regner Pettersen med å være på plass i egne lokaler, med nye kolleger.

– Jeg har begynt søkeprosessen, og har noen interessante navn på blokka. Jeg må ha gode folk med på laget: Har du dårlig c-potet, blir det ikke bra, sier han og ler.

Det mangler ikke på arbeidsoppgaver i starten. Bryggerikvartalet skal i havn, det samme skal de rundt 200 boligene på Bremnes. I tillegg skal han jobbe med et større ombyggingsprosjekt på Bodø Storsenter, alle i regi av Corponor.

– Man må ha nok å gjøre – og gjøre en god jobb – for å få tak i de beste folkene. Det er ingen tvil om at jeg får en god start med oppdragene fra Corponor, sier Roger Pettersen.

Og er klar for de nye utfordringene.

– Nå er det bare å fyre på. Alt tyder på at den positive utviklingen i Bodø kommer til å fortsette i lang tid.

Kilde: www.bodonu.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *