Redusert sykkeltilbud i Narvikfjellet denne sommeren – nå engasjeres egne løypebyggere

I fjor ble det utført betydelige anleggsarbeider i Narvikfjellet noe som har medført at flere av sykkeltraseene har blitt delvis ble ødelagt eller skadet. Konsekvensen av dette er et redusert sykkeltilbud sommeren 2016. Nå engasjeres det egne løypebyggere som skal sette traseene tilbake i stand i løpet av sommeren.

Tekst og foto: Rune Dahl

 • I løpet av juli og august måned vil både sykkel-løypen Røde Orm og Familien settes tilbake i minst like god stand som de hadde før anleggsarbeidene startet. Konsekvensen av dette er at Røde Orm ikke åpner før i august, noe vi beklager sterkt, forteller Helle Holt, markedsansvarlig i Narvikfjellet.
a lite DSC_5477 copy copy
Pål-Eirik Pedersen koser seg i Røde Orm. Foto: Rune Dahl

Den mer spektakulære, svarte Downhill-løypen vil være åpen fra sesongstart 17.juni. De siste par årene har det vært både Norgescup og NM i denne løypen, som er svært utfordrende for den “normale” syklist. Røde Orm er gradert enklere, og passer for flere grupper syklister. Det betyr at det er de mer garvede syklistene som kan kose seg i fjellet frem til august.

Harald Kuraas, daglig leder i Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl
Harald Kuraas, daglig leder i Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl
 • Man kan godt si at vi tar et steg tilbake denne sommeren, men tre steg frem til neste år. Vi skal videreføre det gode fundamentet sykkelmiljøet har lagt i fjellet. Gjennom en årrekke er det lagt ned en fantastisk innsats, forteller Harald Kuraas, daglig leder i Narvikfjellet.
a lite DSC_5431 copy kopi
Røde ORm. Foto: Rune Dahl

Micke af Ekenstam, mannen bak løypen Røde Orm, er engasjert av Narvikfjellet til å styre utbedringen av sykkeltraseene.

 • Ja, jeg er innleid gjennom samarbeidsavtalen Sweco har med Narvikfjellet. I første omgang er det planlagt å jobbe i Røde Orm og å få laget en ny løype i Familien. Narvikfjellet stiller med maskiner, men nå jobber vi med å få tak i et par personer som kan bistå med manuelt arbeid, for eksempel graving og finpussing av det som graves med maskin. Arbeidet vil i hovedsak utføres på dagtid i juli/august og er lønnet av Narvikfjellet, forteller Ekenstam.

  Micke af Ekenstam. Foto: Rune Dahl
  Micke af Ekenstam. Foto: Rune Dahl

Det er et ganske omfattende arbeide som skal igangsettes. I løpet av sommeren skal de siste arbeidene med snøkanonanlegget ferdigstilles, og renoveringen av sykkeltraseene må koordineres med dette arbeidet.

Røde Orm. Foto: Rune Dahl
Røde Orm. Foto: Rune Dahl
 • Dette er et første skritt mot en profesjonalisering av sykkelsatsingen i Narvikfjellet. Derfor er vi i første omgang ute etter et par personer som kan jobbe fast på dagtid under hele byggeperioden (juli-august). Dette for å få kontinuitet i arbeidet og for å redusere behovet for byggeledelse, sier Ekenstam.

Narvikfjellet har de siste årene opplevd internasjonal oppmerksomhet rundt fjellets spektaktulære sykkelløyper som nærmest stuper ned i havet. Både den opprinnelige Downhill-løypen og den nyere Røde Orm er bygget av sykkelmiljøet i Narvik, som gjennom tusenvis av dugnadstimer har skapt nedfarter av svært høy kvalitet. Summen av dette har gitt Narvik mye positiv omtale og en sterkt økende interesse for heisbasert sykling i Narvikfjellet.

 • Narvikfjellet ønsker å bygge videre på fundamentet som er lagt. Sykkel er i likhet med alpint og vandring, et av de store satsningsområdene de neste årene. Ambisjonene er ikke bare å sette løypene tilbake i god stand, men å komme videre i utviklingen. Narvikfjellet er allerede et sykkeleldorado, og målet er å utvilkle tilbudene for avansert og utfordrende sykling, men også etablere flere alternativer for enklere stisykling og lavterskeltilbud som kan benyttes av alle, forteller Harald Kuraas.

  Tor-Erik Nystad. Foto: Rune Dahl
  Tor-Erik Nystad. Foto: Rune Dahl

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *