Lørdag starter Team Rynkeby sin ferd mot Paris

I går startet sjåfør Kenneth Tverli ferden mot Oslo med en bil fullastet av sykler og utstyr. Lørdag skal Tverli følge det nord-norske laget til Team Rynkeby på deres sykkelferd fra Oslo til Paris.

Totalt 11 syklister fra Narvik er denne sesongen med på laget. I tillegg kommer en rekke personer i støttemannskapet, inkludert sjåfør Tverli.

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris i forbindelse med Tour de France for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Det startet som et lite dansk lag bestående av 11 mosjonssyklister i 2002. Nå har teamet økt til 1600 syklister og 400 medhjelpere fordelt på 38 lag fra hele Scandinavia.IMG_4228

– Hovedoppgaven vår er å samle inn penger og bidra til at barn og familier får gode lyspunkter i en ofte vanskelig tid. Vi bidrar også med penger til forskning på barnekreft. Pengene vi får inn går uavkortet til Barnekreftforeningen, forteller Bjørn Sivertsen.

I tillegg til pengeinnsamlingen så er hovedmålet hvert år å sykle fra Oslo til Paris. En strekning på drøye 1300 kilometer som tilbakelegges på en uke. Det er som å sykle Narvik-Sortland syv dager på rad. Lagene starter på forskjellige steder i Skandinavia, men samles før sluttetappen inn til Paris. Da er det et 1,5 kilometer langt ”tog” av syklister som med politieskorte sykler inn i Paris sentrum. Opp Champs-Elysees, gjennom Triumfbuen, Eiffeltårnet før de til slutt ender opp ved Invalidedomen.

Bjørn Sivertsen
Bjørn Sivertsen

Denne sesongen deltar det fire lag fra Norge. Og for første gang er det etablert et rent nord-norsk lag. 11 mosjonssyklister fra Narvik og 34 stk fra Bodø-området starter fra Oslo på lørdag.

Team Rynkeby live-streamer og live-tracker hele turen til Paris. Du kan følge med fra lørdag den 9. juli kl. 8:30.

Narvik Steinsenter har lånt ut bilen som Kenneth Tverli bruker sommerferien til å kjøre Narvik – Paris tur/retur.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *