Avlyser konsert på Márkomeannu

Agnete Johnsen avlyser den planlagte konserten på årets Márkomeannu. Ingen ringere enn spellemansprisvinner Niko Valkeapää, stepper inn.

Med kun 3 uker til festivalstart slipper Márkomeannu nyheten om at Agnete Johnsen avlyser sin konsert. Men festivalleder, Marita Eilertsen, fortviler ikke. Hun lover en spennende konsert med selveste Niko Valkeapää.

– Det er så klart en kjedelig beskjed å få, men vi gleder oss til å vise frem Niko Valkeapää til festivalpublikumet vårt, smiler festivalleder Eilertsen.

Særegen klang

Niko Valkeapää er oppvokst i Hetta i Nord-Finland, en region som grenser til både Norge og Sverige. Han sto på scenen første gang som 7-åring, sammen sin mor og sin gudfar Nils Aslak Valkeapää. Han vant Sámi Grand Prix i 1994 og 1995 og ga ut sitt første  album i 2003 – som han vant Spellemannspris for i Åpen Klasse.

Niko Valkeapaa. Foto: CF-Wesenberg
Niko Valkeapaa. Foto: CF-Wesenberg

Siden har han utgitt fem album til, som beveger seg gjennom ulike genre som pop, rock, jazz, elektronika, americana, blues og world music, men alltid med en særegen klang som gjør alle musikken til umiskjennelig Niko Valkeapää-musikk. I 2015 kom hans sjette album, «Ráfi – Tranquility», ut, og han uttaler selv han endelig har funnet seg selv i dette albumet.

-Publikum vil absolutt oppleve en stilendring hos Niko i hans siste album. Han er gått tilbake til røttene sine, og jeg opplever musikken som svært følelsesladet, sier Eilertsen.

Niko Valkeapää har mottatt en rekke priser og opptrådt på festivaler over hele verden.

Personlige årsaker

Agnete Johnsen avlyser av personlige årsaker, og sier i en e-post til festivalen at hun håper på å få komme tilbake ved en annen anledning.

Márkomeannu arrangeres 28.-31. juli på Gállogieddi i Evenes kommune, og du kan oppleve spellemannsprisvinneren Niko Valkeapää, på lørdag klokken 20.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *