Tur med mening nærmer seg. Her er deltakerne:

1.september tar sykepleier Stein Ivar Woll med seg ni rusmisbrukere på tur fra Abisko til Skjomen. En ekspedisjon over landegrensene. Naturopplevelse, samarbeid og mestring skal hjelpe de på veien til et nytt liv.

Torsdag 1.september legger deltakerne i Tur med mening avgårde fra Abisko. Ni deltakere, to turledere, en fotograf og guider. Foran dem ligger 55 kilometer med utfordringer før de kommer i mål i Skjomen, fire dager senere.

– Jeg vet hvor viktig fysisk aktivitet og naturopplevelse er for psysisk helse og rusbehandling. Det har jeg sett gjennom jobben min som sykepleier ved Nordlandsklinikken, forteller sykepleier og idémaker Stein Ivar Woll.

Woll, kanskje mer kjent som SIW fra SIWs matblogg, skal ta med seg ti rusmisbrukere fra Abisko til Skjomen der naturopplevelse, samarbeid og mestring skal stå i fokus. En distanse på ca 5,5 mil med mest vandring, men med flere innlagte utfordringer underveis. Hele turen skal vare fire dager. Alle deltakere skal bære sin egen bagasje, og gjennom samarbeide skal alle sammen jobbe seg gjennom utfordringene, og til slutt gå i mål samlet i Skjomen.Skjermbilde 2016-08-03 kl. 14.17.44

– Det kommer til å bli en stor utfordring for deltakerne. Husk at dette er deltakere som har vært helt nede i rusen de siste årene. De har ingen ressursen, verken økonomiske eller helsemessige. Både psykisk og fysisk har de vært helt nedkjørte, og selvtillitsmessig helt på bunn. Så det er ingen tvil om at dette kommer til å bli en stor utfordring.

Elin Håvardsen, turleder IMG_7901
Turleder: Elin Håvardsen
Stein Ivar Woll IMG_7842
Turleder: Stein Ivar Woll.

 

Stein Ivars målsetting er at turen skal være et mål som deltakerne kan jobbe frem mot.

– Det er viktig å sette seg et mål som den enkelte deltaker kan jobbe mot. De må begynne å trene og få inn nye rutiner i hverdagen for å nå målet – det å gjennomføre denne turen. Endringen i rutiner vil være med på å hjelpe dem å stå rusfri også etter at turen er ferdig. Prosjektet skal være med på å få de tilbake til livet igjen, sier Woll.

  • Jeg føler vi har kontroll på det aller meste. Deltakerne gir tilbakemelding om at de gleder seg til turen. Mange sier de har forberedt seg med trening og turgåing, forteller Stein Ivar.

Woll har kjøpt inn sko, bukser, liggeunderlag, soveposer, telt og jakker til alle sammen. Mye er sponset av lokale bedrifter. Det samme gjelder maten som deltakerne selv skal bære med seg på turen.

Her er deltakerne:

Torbjørn Løkken, Biri IMG_7888
Torbjørn Løkken fra Biri. Tidligere verdensmester i kombinert.
Stian Rolstad
Stian Rolstad
Roar Teibakk, Narvik MG_7813
Roar Teibakk
Rita Østnes, Narvik MG_7830
Rita Østnes
Espen Haldorsen IMG_7853
Espen Haldorsen
Andrea Gjervik, Bodø IMG_7879
Andrea Gjervik
Kim Marius Haldorsen, Bergen IMG_7871
Kim Marius Haldorsen
Siv Elin Reitan
Siv Elin Reitan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *