Fullførte Tromsø Skyrace

Micke af Ekenstam fullførte i helga Tromsø Skyrace på en imponerende måte. Vi snakker om et fjell-løp på hele 57 kilometer og 4700 høydemeter over to fjelltopper i Tromsø.

For tredje år på rad ble Tromsø Skyrace avholdt. Det spektakulære og ekstreme fjelløpet i Tromsø er en del av Skyrunner World Series, hvor de beste fra hele verden kommer. Det er verdensstjerneløperne, spanske Kilian Jornet og svenske Emilie Forsberg som står bak hele arrangementet med hjelp fra massevis av frivillige.

Micke brukte 11 timer og 10 minutter på løypen som startet og sluttet i Tromsø sentrum. Underveis gikk løypen over både Tromsdalstinden (1238 moh) og Hamperokken (1404 moh).

Mickes samboer, Kicki Jakobsson deltok også i Tromsø. Hun løp distansen som gikk over Tromsdalstinden, totalt 28 kilometer og 2000 høydemetre.

Vinner av den lengste ble Tom Owens. Han knuste alt og alle da han løp over målstreken på tiden 6 timer og 45 minutter. Beste norske mannlige deltager ble Rolf Einar Jensen på en 5. plass. Malene Blikken Haukøy ble nr 2 blant kvinnene.

I år deltok det 200 løpere på Hamperokken og knapt 400 løpere på Tromsdalstinden.