Jernbaneutdanning til Narvik

Det skulle ta noen år fra jernbanen kom, men nå skjer det altså; rallarbyen Narvik får via UiT sin egen utdannelse innen jernbanefaget. Og interessen er over all forventning. Dette skriver Espen Eidum, Informasjonsrådgiver Seksjon for utdanning og kommunikasjon på UIT.no

30 studenter på plass når vi nå går i gang, sier Bente Tangen, til UIT.no. Bente Tangen er seksjonsleder for kompetanse og rekruttering i Jernbaneverket, som står bak tilbudet i samarbeid med UiT – Norges arktiske universitet.

– Verdens beste laboratorium

Ståle Herving, universitetslektor ved UiT Narvik, er koordinator for emnet Jernbaneteknikk, som det nye tilbudet heter. Han er frikjøpt med 20 prosent av Jernbaneverket for å bidra til å bygge opp den jernbanefaglige kompetansen ved UiT – og svært fornøyd med det som nå skjer:

– Endelig får rallarbyen sin jernbaneutdanning! Og det med verdens beste laboratorium rett rundt hjørnet.

Laboratoriet han sikter til er selvsagt Ofotbanen, 42 kilometer med en av verdens mest driftskrevende jernbanestrekninger.

– Vi har et spesielt fokus med utdanningen i Narvik. Her ligger alt godt til rette for å lære om drift og vedlikehold av jernbane, dermed er det naturlig å tilby fordypning i nettopp disse temaene, sier Bente Tangen til UIT.no

Undervisningen i emnet starter opp i neste uke, og både folk fra Jernbaneverket, Statens vegvesen og nasjonale, lokale entreprenører og studenter fra nesten alle studieretninger ved fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi tar emnet.

Les hele artikkelen her: https://uit.no/nyheter/artikkel?p_document_id=481044

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *