Folkehelse med Sputnik

Hele neste uke arrangeres Folkehelseuka i Narvik kommune. Uka skal sette ekstra fokus på folkehelse, og synliggjøre de gode tilbudene kommunen har. Og god folkehelse og stemning blir det nok når Sputnik skal underholde på byens eldrehjem.

– Bakgrunnen for folkehelseuka er å promotere det folkehelsearbeidet kommunene gjør og har. Dessuten lager vi en del nye tilbud på lavterskelnivå for både unge og eldre, forteller folkehelsekoordinator Frode Strøm.

Artisten Sputnik skal være tilstede i Narvik hele uken og opptre på blant annet OBS, ABS, Furumoen Sykehjem og Aktivitetssenteret for eldre. Her blir det nok både god stemning og muligens hæla i taket for både ansatte og beboere.

– Det er utrolig mye som er god folkehelse. Av det mer alvorlige slaget er forelesningen ”Psykisk helse i et helsefremmende perspektiv” på universitetet førstkommende mandag. Dette holdes av Arne Holte, psykolog og fagdirektør i Folkehelseinstituttet. Forelesningen er åpen for alle og starter klokken 12.00, forteller Strøm.

Selv om det er den psykiske helsedagen mandag det legges mest vekt på under årets folkehelseuke, minner Strøm på om at det også skjer mye andre ting denne uken.

–Det enkleste er å klikke seg inn på hjemmesiden til Narvik kommune for å få oversikt. Programmet er svært rikholdig, sier han.

Nordland fylkeskommune har inngått forpliktende samarbeidsavtaler om folkehelsearbeid med de fleste Nordlandskommuner. Dette innebærer blant annet at det skal arrangeres en folkehelseuke hvert år.fh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *