Snart kan du forhåndsbetale med telefonen

– Dette skal forenkle taxihverdagen. Det er en del av en digitaliseringsprosess som skal gjøre kundens hverdag enklere og mer smidig, sier Jørn Indresand, daglig leder i Narvik Taxi.

For en uke siden kom drosjeselskapet med en oppdatering på betalingsapplikasjonen sin. Om kort tid kan kundene velge bort taksameteret, og både få prisen og betale turen før de setter seg i taxien. Systemet skal prøves ut av Oslo Taxi før det etterhvert kommer til Narvik.

Løsningen er utviklet i samarbeid med Vipps.

Applikasjonen benytter seg av Google Maps, som viser raskeste vei basert på realtid og historisk tid. Det gjør at prisene kan være ulike til ulike tidspunkt i døgnet, avhengig av trafikkbildet.

I rushtiden for eksempel, når turen tar lengre tid, går prisen opp.

– Vi forsøker å få prisen så lik som taksameterprisen som mulig. Men ettersom det er forhåndsbetaling, og det hender at sjåfører må kjøre noen omveier, kan man faktisk slippe unna billigere, sier Indresand.

Vipps-sjef Rune Garborg mener løsningen gir forutsigbarhet for kunden.

– Når vi kommer fram til destinasjon dit vi har kjørt taxi, så er betalingen allerede gjort. Du vet på forhånd hva det koster. Det er det mange som synes er bra, sier han.

– Og så får du forutsigbarhet i at sjåføren velger den korteste og beste veien, mener han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *