Roar kjøpte først

Redaksjonell annonse:

ROAR SAND BLE AUTOCENTRETS FØRSTE KUNDE AV SPLITTER NYE KIA NIRO HYBRID SOM BLE LANSERT NÅ I AUGUST. – JEG HAR VÆRT FORNØYD FRA DAG EN, FORTELLER HAN.

NYE KIA NIRO HYBRID kom i august og er en ny og spenstig crossover med mye utstyr, høy comfort og god sikkerhet. Med et energieffektive hybridsystemet og en samlet systemeffekt på 141 hk, får du en miljøvennlig bil som leverer solid kjøreopplevelse. Niro Hybrid passer perfekt til det norske markedet, som stadig etterspør et bredere utvalg av miljøvennlige biler.dsc_5580

– Jeg valgte Kia Niro på grunn av størrelsen. Den passer for meg. Sportage ble for stor. Dessuten er det fint å sette seg INN i bilen – ikke NED i den, sier Roar Sand.

Niro er en kompakt crossover med elektrisk/bensindrevet drivlinje og den går inn i det norske markedet til en pris på 285.000 kroner greit utstyrt – med alt inkludert koster den 360.000.

Dette er en kompakt crossover og er en bil som verken er helt SUV eller helt kompakt kombi, men noe midt imellom. Størrelsesmessig plasserer den seg et sted imellom Kias eksisterende modellprogram: Kompakte cee’d og folke-SUV-en Sportage. Niro er 436 centimeter lang, 180 centimeter bred og 154 centimeter høy.

– Så langt fungerer alt veldig bra. Det er en spennende bil som har en del finesser som jeg ikke har sett før. I går kjørte jeg ut Skjomenveien og havnet i en lang kø. Da koblet jeg bare inn Smart Cruise-knappen og da kjørte bilen av seg selv. Jeg tok ikke i rattet før jeg nærmet meg sentrum, forteller han.

Bilen er mer romslig enn dimensjonene forteller – akselavstanden på 270 centimeter veier opp for bare delvis bygging i høyden og gir meget god bakseteplass – også for voksne.dsc_5603

Som nevnt er romslighetsfølelsen god – dette gjelder også foran, takket være en bred kupé. Bilen er stabil og passe svingvillig på veien, med gode kjøreegenskaper henger bilen godt med gjennom svingene og multilenke-bakakselen gjør at man unngår stumpe eller spretne tendenser fra bakvogna.

Kjørekomforten fant vi dermed god samtidig som bilen verken krenger eller dykker synderlig. Med andre ord bærer bilen preg av å ha et tidsriktig og moderne understell.

Drivlinjen – motorer, girkasse og hjuldrift – er en helt ny hybrid sådan og Kia bruker den samme som Hyundai gjør i sin Ioniq Hybrid. Kia tilbyr som den eneste på markedet syv år eller 150.000 kilometer nybilgaranti.

Bensinmotoren er en kjent bensinmotor – 1.6 GDI med direkteinnsprøytning og en ytelse på moderate 105 hestekrefter og et dreiemoment på likeledes moderate 147 newtonmeter. At ytelsene ikke er oppsiktsvekkende henger sammen med at motoren på den ene siden får hjelp av elmotoren og dessuten at det er en såkalt Atkinson-syklus-motor, som forbedrer effektiviteten når det gjelder utnyttelsen av drivstoffet.

Den elektriske enheten bidrar med 44 hestekrefter og – det er viktigere – 170 newtonmeter fra start. Det gjør at Niro oppleves kvikk ut fra startgropa. Deretter roer det hele seg og bilen er ikke spesielt sprek i det store og hele – en relativt sedat familiebil med greie ytelser, kan vi best beskrive den som. For grunnprisen på 285.000 kroner får man utstyrsnivået Classic.

De fleste vil antakelig likevel gå for et av de to høyere utstyrsnivåene – som svarer mer til det nordmenn flest velger i markedet. Vi vil sterkt anbefale at man legger til 30.000 kroner for utstyrsnivået over, ved navn Active. Da ligger man like over 300.000 og da er automatisk nødbrems, mørke sideruter, varme i seter både foran og bak, parkeringssensorer, adaptiv fartsholder (altså som holder avstanden til bilen foran), navigasjon med sju års kartoppdatering inkludert, ryggekamera, delskinn-kledsel og lys- og regnsensor.

Spesielt automatisk nødbrems anbefales sterkt av trafikksikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP og bidrar til å redde liv i stadig økende grad.

Det øverste utstyrsniwvået heter Exclusive og koster 30.000 kroner i tillegg til Active. Da får man mer av det som ikke er nødvendig, men gir litt mer luksusfølelse.

KIA NIRO

Nye Kia Niro er en spenstig Hybrid Crossover med alt du trenger av utstyr. Bilen er miljøvennlig og drivstoffgjerrig med godt design, imponerende teknologi og førsteklasses kjørekomfort. Kia Niro passer perfekt til det norske markedet, som stadig etterspør et større og bredere utvalg av miljøvennlige biler. Nye Kia Niro er rett og slett et veldig bra valg hvis du tar miljøet på alvor, og samtidig ønsker ekte og inspirerende kjøreglede.

REDAKSJONELL ANNONSE SKREVET I SAMARBEID MED Autocentret AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *