Her er nye Volvo S90

Redaksjonell annonse:

Volvos nye storbil er blitt sportsligere, mer elegant og enda mer kjøreglad. I tillegg tar svenskene sikkerheten til et nytt nivå. Vi har vært på Sommerseth og testet nye Volvo S90.

Volvos nye storbil er blitt sportsligere, mer elegant og enda mer kjøreglad. I tillegg tar svenskene sikkerheten til et nytt nivå.

Seks år etter at Ford solgte svenskenes arvesølv til Volvo til kinesiske Geely, begynner de nye bilmodellene for alvor å rulle ut.

Fjorårets reinkarnasjon av stor-SUV´n XC90 ga umiddelbar respons og et eventyrlig godt salg.

Nå er det dags for arvtageren til legenden Volvo V70.

Den utgående modellen presterte så sent som i 2015 å bli Sveriges mest solgte bil, så vi snakker en umåtelig populær bil som skal erstattes.

– Arven går nå videre til S90 og V90. Sedan og stasjonsvognen som allerede ved verdenslanseringen i vinter evnet å begeistre og imponere. Nå er bilen kommet til Narvik, forteller Tore Olsen, daglig leder ved Sommerseth. dsc_5655

Sommserseth har allerede fått et par bestillinger på stasjonsvognutgaven V90. Cross country-versjonen V90 CC kommer over nyttår. På landsbasis er det kommet bestillinger på over 1000 stk – lenge før modellen kom til landet.

– Bilen du prøver er en S90 Inscription med automatkasse. Motoren er en 2 liters 190 hesters diesel. Prisene beginner på rundt 465.00,- med denne, med dette utstyrnivået, ligger på 780.000 kroner. Denne har forhjulstrekk, men den leveres også med trekk på alle hjulene, forteller Olsen.

Designet er nyskapende og sterkt. Den butte fronten preges av de særpregete frontlyktene med signalement inspirert av Tors Hammer, kjent fra XC90. Grillen er distinkt. Det samme er de stramme, langstrakte linjene som drar seg bak mot bilen ende.

I utformingen av modellen tok Volvo utgangspunkt i forgjengeren og tiltet den 25 grader framover. For i takt med moderne bildesign var svenskene nå nødt til å modernisere formen.

Den nye formen har krympet bagasjerommet med noen få liter. Den lange akselavstanden gjør ellers sitt til at plassen innvendig er overdådig for så vel baksete- som forsetepassasjerer. Beinplassen er bra, bredden er god og det er lite å sette fingeren på.

Interiøret i bilen bærer preg av at vi kjører en bil med høyt utstyrsnivå. Utførelsen er kort og godt griselekker. Her er det lekre trepaneler, aluminiumslister og yppig materialbruk.

Midtkonsollen er som seg hør og bør i slike premiumbiler – høy og ruvende. Området rundt girspaken er hevet med minst 10-15 centimeter kontra V70.dsc_5650

– Motorutvalget i Volvo S90/V90 er snevret inn til to 2-liters firesylindrete motorer (en bensin og en diesel) i ulike utførelser. Først en gang neste år kommer den ladbare hybriden T8. Innstegsmodellen er dieselutgaven D3 med 150 hestekrefter. For bensinversjonene starter det med T4 med 190 hestekrefter. I tillegg er D4 og T5 tilgjengelig, forteller Tore Olsen.

Dette er andre modell ut i rekken fra ”det nye Volvo”, og første modell, XC90, vant tittelen Årets Bil 2016. Bilen kommer også som en stasjonsvogn, V90, og med riktige motorer har bilen også fått priser som gjør den attraktiv. Det trengs, ettersom den populære 70-serien trenger en arvtaker. På sikt vil bilen også bli å få som ladbar hybrid, noe som vil gjøre godt for utsalgsprisen. Da gjør det heller ingen ting at designen gjør at bilen ser ut som en million dollar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *