Skoda anno 2016: Kombinasjonen høy kvalitet og lav pris er vanskelig å slå

Redaksjonell annonse:

Personbilene til Skoda er ment som valget for en som trenger god plass på alle sitteplasser, stort bagasjerom og fiffige løsninger for en billig penge.

  • Kombinasjonen høy kvalitet og lav pris er vanskelig å slå, forteller Hans Petter Heim, Skoda-ansvarlig ved Svebjørn Auto på Fagernes.

Svebjørn Auto selger Volkswagen personbiler og nyttekjøretøy. I 2004 tok de også inn Skoda sin portefølje av bilmodeller. I år har Skoda en stor andel av antallet biler som får nye eiere gjennom Svebjørn.

– Av Skoda-modellene selger vi desidert mest Skoda Octavia og Skoda Superb. Veldig mange uavhengige tester som er gjort av disse bilene trekker frem én ting: Her får du utrolig mye bil for pengene, sier Heim.

Det kom en helt ny utgave av Skoda Superb i fjor. Den er nå hele 486 centimeter lang. Inntrykket av en stor bil forsterkes av den lange akselavstanden på 284 centimeter. Bredden er på 186,4 centimeter og gir bilen komplette storbil-dimensjoner.

VAG-konsernet som eier Audi, Volkswagen og Skoda har tillatt tsjekkerne å gå langt i å integrere de beste løsningene som er tilgjengelige.

Skoda har rykte på seg for å tilby en mengde praktiske løsninger og de skuffer ikke denne gangen heller i nye Superb. Her har de virkelig tatt det til neste nivå og for å nevne noe: En paraply i hver dør foran er et godt eksempel. Selvsagt er billettholderen på plass og det er en mengde praktiske rydderom i bilen. I dørene er det plass til å sette flasker på 1,5 liter. Det finnes også en 230-volts stikkontakt bak.

– 95% av de bilene vi selger er med firehjulstrekk. Dette er nok et Narvik-fenomen, tror Heim.

Trass i at Superb er så stor er den overraskende lettkjørt. Den ligger rett og slett bra på veien i alle typer av situasjoner. Stabiliteten og retningssikkerheten er meget bra. Svinger takler den på en mer dynamisk måte enn før – her har nok introduksjonen av den elektroniske differensialbremsen (såkalt XDS plus), sin del av æren. Den begrenser understyring og gir dermed mer betryggende svingkjøring når man er aktiv bak rattet.

Det finnes selvsagt muligheter for å instille det adaptive understellet – Dynamic Chassis Control (DCC) til det oppsettet man vil ha og det tilbys ulike kjøreprogrammer der innstillingene kan påvirke styring, gassrespons og understellets oppsett. (Sport, Normal, Comfort og Individual).

Hans Petter fremhever Skodas gode annenhåndsverdier.

– Leasingselskapene kommer hvert år ut med lister på annenhåndsverdier på alle bilmodellene. På samtlige lister kommer Skoda svært godt ut. Det betyr at verditapet er svært lavt, forteller Heim.

Utvalget består av 1,6 TDI (120 hestekrefter), 2,0 TDI (150) og 2,0 TDI (190) på dieselsiden. Bensinmotorene er som følger: 1,4 TSI (125 hester), 1,4 TSI (150), 1,8 TSI (180), 2,0 TSI (220) og den relativt heftige 2,0 TSI 4×4 (280 hestekrefter). Storselgeren er dieselversjonen, og da helst m¸ed 190-hesteren.

Noen priseksempler:

Innstegsversjonen, 1.4 TSI Active med 125 hester vil nok fortone seg som i snaueste laget for de fleste – men den kan skilte med den lave prisen på 337.600 kroner.

Modellen det selges mest av er 2,0l Tdi 190Hk med DSG (automatgir) og 4×4. I Style utgave koster denne kr. 492.200,-

Film Skoda Kodiaq:

https://www.youtube.com/watch?v=TBDmTp46FlM

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *