Tenner vardebål på Øvre Fjellheisstasjon

Førstkommende fredag kveld blir det tent vardebål en rekke steder i Norge, blant annet ved Øvre Fjellheisstasjon. – Vi tenner varder over hele landet, for å advare befolkningen mot kutt i landforsvaret og vise de dramatiske konsekvensene av Langtidsplanen for Forsvaret: Hæren skal ikke bli mer slagkraftig med det første, og HV – Forsvarets største enhet – foreslås kuttet, forteller Thomas Assmann og Øystein Amundsen, lokale initiativtakere i Narvik.

Assmann og Amundsen markerer motstand mot en langtidsplan for Forsvaret som underfinansierer landforsvaret.
– Jeg vil oppfordre alle narvikfolk til å delta på denne markeringen, spesielt siden Narvik var i hjertet av forrige store konflikt. Vi må sende et tydelig signal om at Forsvaret trenger midler til å settes i stand til å forsvare området vi bor i, sier Assmann.

Vardebålet tennes klokken 20.00 fredag. Gondolen går ikke, så Assmann oppfordring er følgende:

  • Husk å se opp for vær og vind. Ta med varme klær som gjerne tåler litt regn. Noe varmt i termosen skader heller ikke. Håper så mange som mulig har anledning til å møte opp for å markere sin støtte, sier han.

På arrangementets facebook-side står det følgende:

«Forslaget fra forsvarsbyråkratene betyr i klartekst at store deler av Sør-Norge og det meste av kyst-Norge blir uten militær tilstedeværelse. Forslaget rammer tryggheten for deg og din familie, i en ustabil og uforutsigbar verden.

«Vi» er borgerne. Vardebrenningen oppstod som et privat initiativ, som sprer seg over landet som ild i tørt gress. Blant vardevaktene finner tidligere mannskaper i Hæren, Sjøforsvaret, Luftforsvaret og Heimevernet, husmødre, lokalpolitikere, direktører og sjøfolk – blant annet. Vi representerer de velgerne som skal gjøre opp regnskap med våre politikere neste år. Bli med oss å skape historie du også.img_7177vardetil2015plakat

Sammen skal vi lyse opp kveldshimmelen over hele Norge 30. september 2016 – fra nord til sør – for å markere en høyst rimelig og fornuftig anmodning til våre folkevalgte:

– Vi vil ha en mer slagkraftig hær nå, uten forsinkende utredninger.
– Vi vil sikre et landsdekkende, fullfinansiert HV nå, som gir trygghet og beskyttelse der vi bor – fordi HV er en rimelig forsikring.
– Vi vil at samfunnet fortsatt skal være i stand til å beskytte våre viktige olje/gassanlegg og våre samfunnsviktige installasjoner på land mot terror, sabotasje og ufred.

Vi tenner varder for å minne om det krigshelten Joachim Rønneberg sier i dag:

– Frihet kommer ikke gratis.

Bli med – slik at du kan fortelle dine barnebarn: «Jeg tente varde for frihet, fred og demokrati».»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *