Skal finne kopi av Narviks første bil

Ulf Ragnar Hanssen setter seg i dag på flyet til Ohio i USA for å finne en eksakt kopi av Narviks første bil. En 1914-modell Overland.

  • Det kribler i magen. Kofferten er pakket og flybussen går om kort tid, sier Hanssen.

Målet for turen er at bilen skal få et nytt hjem i Narvik, og bli det nye kjøretøymuseets store perle. Bilen skal eies av Narvik Automobilselskap.

  • Vi har enda ikke kjøpt bilen. Den blir holdt av til jeg har vært og sett på den, og går den gjennom nåløyet hos meg i morgen, så er bilen vår. Depositumet er allerede betalt, forteller Hanssen.

I 30 år har Narvik Automobilselskap jaktet på denne bilmodellen.

Ulf Ragnar Hanssen
Ulf Ragnar Hanssen
    • Dette er svært sjeldne greier. Tidligere har vi bare sett to tilfeller av en liknende bil, men de har vært for kostbare for oss. Nå dukket det opp en modell i USA, og da var det bare å iverksette, forteller Ulf Ragnar.

Før bilen står på museet i Narvik så har den kostet nesten 300.000 kroner inkludert kjøp, fraktkostnader, forsikring med mere.

Bilen som i 1914 kom til Narvik var høyrestyrt. Kjøperne var fem vognmenn som gikk sammen og spleiset på bilen. Dette var folk i skyssnæringen, men som frem til 1914 drev med hester.

  • Det som er litt spesielt er at vi også med denne bilen får fem «eiere». Bilen skal finansieres av velgjørere, en fin kombinasjon av både bedrifter og privatpersoner – og gis til Narvik Automobilselskap som en gave. Til slutt skal bilen ende som juvelen i samlingen til kjøretøymuseet som åpner til neste år, forteller Ulf Ragnar Hanssen.

Hovedsponsoren på 100.000 kroner er allerede klar.

Dette er bilen Ulf Ragnar Hansen skal se på i USA.
Dette er bilen Ulf Ragnar Hansen skal se på i USA – og som kanskje blir juvelen i samlingen til kjøretøymuseet som åpner til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *