En stor dag for Narvik Automobilklubb

Det ble kjøp! Ulf Ragnar Hanssen og Narvik Automobilklubb dro til USA for å se på en tro kopi av Narviks første bil, en 1914-modell Overland. Bilen viste seg å være i god stand og kontrakt er underskrevet. 

Det kommende Narvik Kjøretøyhistoriske Museum får dermed snart sin juvel.

  • Det kribler i magen, sa Hanssen da han var på vei inn i flyet som skulle frakte han til Ohio i USA.

Total kostnad for bilen blir rundt 300.000 kroner. Dette inkluderer kjøp, frakt og forsikringer. Hovedsponsoren er allerede i boks. Firmaet dekker 100.000,- av kostnaden.

I 30 år har Narvik Automobilselskap jaktet på denne bilmodellen.

    • Dette er svært sjeldne greier. Tidligere har vi bare sett to tilfeller av en liknende bil, men de har vært for kostbare for oss. Nå dukket det opp en modell i USA, og da var det bare å iverksette, forteller Ulf Ragnar.

Bilen som i 1914 kom til Narvik var høyrestyrt. Kjøperne var fem vognmenn som gikk sammen og spleiset på bilen. Dette var folk i skyssnæringen, men som frem til 1914 drev med hester.

  • Det som er litt spesielt er at vi også med denne bilen får fem «eiere». Bilen skal finansieres av velgjørere, en fin kombinasjon av både bedrifter og privatpersoner – og gis til Narvik Automobilselskap som en gave. Til slutt skal bilen ende som juvelen i samlingen til kjøretøymuseet som åpner til neste år, forteller Ulf Ragnar Hanssen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *