Beisfjord ble seriemestre!

Det ble et meget spennende oppgjør både på og utenfor banen da Beisfjord for få minutter siden gikk av banens som seierherrer i kveldens ”seriefinale” i 5.divisjon mot Hardhaus. Beisfjord er seriemestre for 2016!

Tekst og foto: Rune Dahl

Publikum hadde møtt opp i hopetall og spillerne bød opp til en sambafotball som vi sjelden har sett på Ankenesbanen tidligere.

a-lite-dsc_6939
Godt med folk rundt hele banen.

En av kampens beste spillere, Mathias Skoglund, satte ledermålet til Beisfjord midtveis i første omgang. Straffen ble satt sikkert i mål. 2-0 og spikeren i kista for hardt kjempende Hardhaus ble kreditert Beisfjords Erik Pettersen etter 89 minutter.

Hardhaus hadde en rekke sjanser gjennom hele kampen, men klarte aldri å få ballen i nettmaskene. Forresten, ballen endte i nettmaskene én gang. Like etter pause dundret Hardhaus inn utlikning 1-1, men dette ble umiddelbart annullert for offside av dommer. Ankeneslaget hadde trøkket i denne delen av kampen, men ballen fant aldri veien inn i mål.a-lite-dsc_7018-kopi

Helt mot slutten var det nære på igjen for Hardhaus og Kristoffer Pettersen, men en meget god redning av Beisfjords keeper reddet situasjonen for Beisfjord.

Like før slutt kom meldingen om at rival-oppgjøret i Harstad mellom Gratangen og Medkila endte 1-1, og dermed var alt duket for en gavepakke til Beisfjord-gutta. Den klarte de å ta vare på. Det betyr at Beisfjord er vinner av 5.divisjon og skal nå konkurrere om å bli kretsmester. Kretsmesteren får spille om opprykk til 4.divisjon.

Kampen på Ankenesbanen ble svært minneverdig. Spillerne på begge lag bød på seg selv – publikum var sjeldent godt med – og Beisfjord gikk av banen som fortjent seiersherre.