Årbok for Narvik er i salg

Da er Årbok for Narvik 2016 i salg i bokhandlene i Narvik og noen steder utenfor. 160 sider med interessant lokalhistorie venter på deg.

Her finner du historien om de fem mennene i fremre kanontårn på panserskipet Norge. De fant sin våte grav på Narvik havn.Vi fortsetter med en interessant artikkel om en liten mann som opererte på så mange fronter: Erling Borch-Johnsen.
Musikk i Bjerkvik får du også vite om . Og «Gubben på Dalberg».

«Alle» kjenner til Veggen, bygda på den andre siden av Ofotfjorden. Ikke mange har vært der. Enda færre kan fortelle om en barndom og oppvekst i «bygda på høykant». Les historien om Leikny og Joakim Mathisen, begge med sterke røtter i stedet.

Årbok for Narvik 2016 klar for salg fra 12. oktober 2016.
Årbok for Narvik 2016 klar for salg fra 12. oktober 2016.

Karstein Liland fortsetter sin serie om malmskipningen over Narvik havn, nå i tidsrommet 1990 – 1999. Få personer kan mer om skøyter i Narvik enn Olaf Schaug-Pettersen. Han skriver om Narvik Skøyteklubb inn i sitt andre århundre.

Den dramatiske historien til Knut Høiem er tidligere omtalt på denne bloggen. Du finner hele historien i boka.

Krig er ikke bare kuler og krutt. Det er også musikk. Harald Herresthal skriver om «Der letzte Trompeter». I artikkelen etter fortsetter Alf Sollie med Narviks musikkhistorie, del 3.

Rallarveien var i ferd med å smuldre bort, da noen tok tak i dette kulturminnet og i bokstavelig forstand løftet veien frem og opp. Les om disse ildsjelene.

Hilde Berg skriver om fødeavdelingen på Narvik sykehus. I år er det 100 år siden treskjærer-kunstner Sigvart Kulterstad ble født. Thor Johnsen mimrer videre i sin serie hva som skjedde i Narvik for 50 år siden. «Skogøy» er tema for Viggo Kristensen. Se hvordan Oscarsborg så ut i 1929: Et sjeldent flyfoto.

Historien om Barly Paul Devold Pettersen har du neppe lest før. Vet du hva som skjuler seg i Sjømannshjemmet? Og, helt til sist, et ukjent dikt om vår alles fjellformasjon i sør.

160 sider. Velbekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *