Serverte gratis kaffe til forbipasserende

Tidlig i dag morrest gikk hotelldirektør Hilde Dreyer Johansen inn på flybussen utenfor hotellet og serverte gratis kaffe til alle passasjerene, noe som ble svært godt mottatt av de reisende. Anledningen var Choice-hotellenes markering av fairtrade.

Tekst og foto: Ole-Eivind Johansen

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel.
Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid.

dsc_0520

  • Fairtrade-merking av produkter er et konkret og pålitelig verktøy for importører og forbrukere i Norge som ønsker å bidra til mer rettferdig handel og utvikling i fattige land.
    I dag finnes det Fairtrade-merket kaffe, te, kakao, sukker, juice, is, sjokolade, bananer, ris, krydder, honning, bomull, blomster og vin i Norge. Choice-hotellene fokuserer svært mye på økologisk fairtrade-kaffe,  forteller hotelldirektør Johansen.

For å markere dette deler de ut gratis kaffe og frukt til forbipasserende hele dagen i dag.

 

Restaurantsjef Linda Nilsen var travelt opptatt med å dele ut kaffe da avisa I NARVIK stakk innom.

  • Hvor mange kopper vi har delt ut i dag? Ja si det, det er mange. Det har iallefall gått i ett siden i morrest, forteller hun.
  • Folk setter veldig stor pris på en gratis kopp kaffe. Flere biler har stoppet opp utenfor hotellet og fått en kopp kaffe videre på kjøreturen sin.
  • Foto: Rune Dahl
    Foto: Rune Dahl

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *