– Bruk de tradisjonsrike navnene fra fjellet

1
1783
– Det er nå vi har muligheten til å få bevart de gamle, tradisjonsrike navnene i fjellet, mener Preben Bussoli.

Utviklingen skjer i rasende fart i Fagernesfjellet for tiden, og nye veier og områder skal få navn. – Det er nå vi har muligheten til å få bevart de gamle, tradisjonsrike navnene i fjellet, mener Preben Bussoli.

Narvik er midt inne i sitt største utbyggingsprosjekt noensinne. Et hundretalls hus og hytter, nytt sentrumsområde og en rekke lekeplasser skal etableres i fjellet. Alt dette skal få nye navn, og kommunens Olaf Schaug-Pettersen står i dagens Fremover frem og vil ha innspill på navn til de nye områdene.

Her er noen av navnene som nå er borte fra de nye løypekartene i fjellet.
Her er noen av navnene som nå er borte fra de nye løypekartene i fjellet.
  • Ser man på gamle løypekart og kart over Fagernesfjellet så finner man stedsnavn som har forsvunnet fra dagens kart. Det hadde vært utrolig kult og viktig å hente frem igjen disse navnene, og bruke de på de nye veiene og områdene som nå bygges i fjellet. De tradisjonsrike navnene må ikke forsvinne. Det har noe med Narviks identitet å gjøre, sier Preben Bussoli. Han understreker at han uttaler seg som privatperson.

Bussoli ramser opp en rekke navn som mange Narvikværinger vil nikke gjenkjennende til: Skaret, Veisvingen, Holstkleiva, Fagerlibakken, S-en, Snaua, Hønsetrappa, Utsikten, Startgropa, Brønnhaugen, Fjellheimløypa, Rypekjerret, og Hengekøya. Blant mange andre.

  • Den gamle historikken er viktig å bevare, og hva hadde vel ikke vært bedre enn å få noen av disse navnene inn i det nye utbyggingsprosjektet?

    Veiene og områdene som skal få navn vil knytte de nye bolig - og hyttetomtene sammen.
    Veiene og områdene som skal få navn vil knytte de nye bolig – og hyttetomtene sammen.

Det er rundt ti nye veier, flere lekeplasser og områder i Fagernesfjellet som skal få navn. Veiene skal knytte sammen de nye bolig –og hyttefeltene i fjellet.

  • Jeg ser Schaug-Pettersen mener navnsettingen kan komme fra både eksisterende stedsnavn i området, Ofotbanen og fra områdets klima og terreng. Det er særdeles viktig at vi får de gamle stedsnavnene fra fjellet frem i lyset igjen, mener Bussoli.

Bussoli vil takke Tore Bjørn Aam og Kjell Rognsås for gode innspill vedrørende tips på navn fra fjellet.

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Som sagt,blir det helt feil å bruke allerede navn fra områder i Fagernesfjellet på nye veier. Holtskleiva, Snaua og Sletta er nu engang der de alltid har vært!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR