Et stort steg nærmere Arctic Air + Style til Narvik – fylkeskommunen har sagt ja

I formiddag kom meldingen som Harald Kuraas har ventet på. – Nordland Fylkeskommune har godkjent forprosjektet. Det var ventet, men likevel en stor glede å formidle, forteller en glad Kuraas – som roser fylkeskommunen for interessen og forståelsen av arrangementet. 

Det betyr at gigantarrangementet Arctic Air+Style er mange steg nærmere en realitet til Narvik i mars 2018. Fylkeskommunen går inn med rundt 200.000,- til forprosjektet.

airstyle

Narvik kan nemlig i mars 2018 bli arena for en stor årlig, internasjonal vinterfestival kallt Arctic Air + Style. Hovedarrangementet er en stor snowboardkonkurranse, men det er også mye fokus mot musikk, kunst og kultur. Festivalen har mye til felles med arrangementet X- Games som ble arrangert i Oslo sist vinter og er interesse- og mediamessig adskillig større en både Arctic Race og VM i alpint.

Air + Style ble arrangert i Los Angeles, Innsbruck og Beijing i fjor og nå ønsker eier av konseptet, superstjernen Shaun White – seg en skandinavisk medarrangør, og både Tromsø og Narvik har fått henvendelse om å være vertskapsbyer.

 

https://youtu.be/xl1YAJu43bo

Dersom byene sier ja, kan det bli snakk om en 11 dagers årlig festival med snøbrettkonkurranser på høyeste nivå. I tillegg kan festivalen bestå av konserter, kunst- og fotoutstillinger, moteshow og filmvisninger.

Totalt 430 millioner seere på TV og nettmedier hadde mulighet for å se denne festivalserien i fjor. Arrangementene har TV-dekning med direktesendinger av hvert arrangement i 45 land og en enorm oppslutning i sosiale medier, hovedsakelig i land med interesse for vintersport.

Snowboardsirkusets største stjerne, multimillionæren Shawn White, eier konseptet Air+Style som nå vil til Narvik.
Snowboardsirkusets største stjerne, multimillionæren Shawn White, eier konseptet Air+Style som nå vil til Narvik.

Hovedarrangementene i festivalen skal vinteren 2017-18 være Big Air og Slopestyle. Big-Air konkurransen er tenkt arrangert på Mandelasletta i Tromsø og Slopestylekonkurransen i Narvikfjellet. F.o.m. vinteren 2018 -19 vurderes det også å arrangere Half-Pipe, og ønsket er at dette legges i Narvikfjellet.

Alle formatene er OL-grener. Arrangøren tiltrekker alltid de beste kvinnelige og mannlige utøvere i verden.

  • Kostnadene for arrangementet vil beløpe seg til 30-33 millioner kroner. Og her garanterer Air+Style for halvparten av beløpet. Så da gjenstår det rundt 15 millioner som må dekkes inn lokalt. Av dette vil Narvik måtte ta rundt 5 millioner, resten må dekkes av Tromsø, forteller Per Andre Ødegård.

Narvikfjellet AS er eier av Forprosjektet til “Arctic Air + Style til Narvik” og har etableret følgende styringsgruppe:

Leder Harald Kuraas, Narvikfjellet AS

Per Andre Ødegård, repr. Air & Style

Lise Hansen, Visit Narvik AS

Rune Dahl, fotograf og innehaver av Narvik Event AS

Trond Øverås, Nord Norsk Reiseliv AS.

Ida Trældal Rystad, Narvik Snowboardklubb

Prosjektleder er Ann Hege Lund fra Futurum AS. Hun har ansvar for prosjektets operative gjennomføring og leder prosjektet i henhold til plan og budsjett.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *