Stenstad får pris

Under Litteraturuka i Vestfold får bokanmelder og litteraturanmelder Finn Stenstad prisen som årets formidler. Stenstad har tidligere bodd en årrekke i Narvik.

12 år gammel gråt Finn Stenstad sine modige tårer da han leste om foreldreløse Oliver Twist. Nå er han 74 år og ser at bøker har knallhard konkurranse om barnas oppmerksomhet, skriver Tønsberg blad.

– Det er en kamp. Ungdom i dag leser mange korte tekster. Jeg er redd barn og ungdom i dag ikke utvikler evnen til å lese lengre tekster enn det det er plass til på skjermbildet på mobilen, sier Finn Stenstad.

Litteraturkritikeren, høyskolelektoren, norsklæreren og bokbaderen ser at det er store utfordringer i et samfunn der skjermene har overtatt store deler av tidsbruken både på skole, arbeidsplasser og på fritiden vår, skriver Tønsberg Blad.

Finn Stenstad har siden han fullførte hovedfag i norsk ivret for å formidle historier som står skrevet mellom to permer. Han laget eget bibliotek i klasserommet han underviste i, har anmeldt tusenvis av bøker for blant annet avisene Tønsbergs Blad og Fremover, og laget over 250 litteraturprogrammer for NRK P1 og P2.

Mandag får han Den norske forfatterforenings formidlingspris for arbeidet han gjør.

Les hele saken her: http://www.tb.no/tonsberg/kultur/litteratur/barn-og-ungdom-utvikler-ikke-evnen-til-a-lese-lengre-tekster-enn-det-er-plass-til-pa-skjermbildet-pa-mobilen/s/5-76-407911?ns_campaign=editorial.article&ns_mchannel=editorial.facebook&ns_source=editorial.facebook&ns_linkname=editorial.share.article&ns_fee=0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *