Storsuksess for Narvikviner – har solgt over 11.000 flasker

Rallar –og Svarta Bjørn-vinen har solgt fantastisk bra i sitt første leveår.

  • 6.november var 1-årsdagen for Narvikvinene. Salgstallene viste da at det var solgt 11.228 flasker totalt i Norge. Av disse var nesten 9000 solgt gjennom Vinmonopolet i Narvik, forteller Odd Sneen fra vinimportøren Primoris.

Tekst: Rune Dahl – Foto: Primoris AS – Tegninger: Dal Cin

Det betyr at Vinmonopolet i Narvik står for nesten 80 prosent av det totale salget. Det øvrige salget er spredt over 72 forskjellige vinmonopol over hele landet.

narvik-rallaren-merlot-bottle

  • Suksessen til Narvik-vinene handler om identitet. Jeg tror at Narvikingene er stolte av byen sin og historien, og at folk i Narvik synes det er stas å sette en flaske Narvik-vin på bordet når de får gjester eller kan gi bort en slik flaske i julegave. En slik positive patriotisme for egen by tror jeg bare man kan finne igjen i Bergen, sier Sneen.

Den utflyttede Narvikværingen Odd Sneen driver selskapet Primoris AS sammen med kona Taina Sneen og sønnen Arne Sneen. Vinimportøren bodde i Narvik på 1960-tallet og var da veldig engasjert i Vinterfestuka.

  • Salget av Narvik-vinene har gått veldig bra. Men det er egentlig ikke overraskende. Vinprodusenten Beato Bartolomeo Breganze leverer produkter i den ypperste verdensklasse og tok senest i høst gullmedalje under «Berlin Wein Trophy 2016», Tysklands største og viktigste internasjonale vinkonkurranse, for to av vinene sine.

Det er salget av den rubinrøde Merlot-vinen, Rallar-vinen (Narvik Merlot Superiore), som ikke uventet har solgt absolutt best. 7242 flasker har gått ut til vinglade kjøpere over hele Norge. Den hvite Svarta Bjørn-vinen (Narvik Tai Pinot Grigio ) har solgt 3986 flasker. Rallar-vinen er lagret 12 måneder på eikefat, og det gjøres bare med de aller beste vinene. Eikefatene gir en vaniljesmak som setter en ekstra spiss på disse vinene.

  • Vinene skal være er en gest til Narvik. Til tross for god kvalitet så er vinene priset særdeles lavt for at folk skal ha råd til å kjøpe dem. For oss er det viktigste at Narvik kan få gode viner som forteller historien om byggingen av Ofotbanen og Svarta Bjørn. Men minst like viktig er det at det er god vin i disse flaskene, sier Odd Sneen.

Det er en italiensk kunstner, Dal Cin, som har tegnet både Rallaren og Svarta Bjørn på etikettene.narvik-svarta-bjorn-tai-pinot-grigio-bottle

  • I starten slet vi litt med å få ham til å forstå hvordan en rallarhatt skal se ut. Vi fikk varianter med både cowboyhatt og sombrero. Etter at vinene kom i salg, har han tegnet videre og latt oss få både Rallaren og Svarta Bjørn i helfigur. Dette er første gang at vi viser frem disse tegningene, sier Sneen.
rallaren_figura_intera_definitivo
Det er en italiensk kunstner, Dal Cin, som har tegnet både Rallaren og Svarta Bjørn på etikettene.

I ettertid av Narvikvinene har Primoris lansert Helgeland-viner, Lofoten-viner og Nordlys-viner. Alle med egne etiketter med norske tekster. svartabjorn_figura_intera_definitivo

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *