Stein Ivar Woll er Årets Juleengel 2016

I høst tok sykepleieren Stein Ivar Woll med seg ti rusmisbrukere på tur fra Abisko til Skjomen. Naturopplevelse, samarbeid og mestring skulle hjelpe de på veien til et nytt liv. Prosjektet ga Stein Ivar tittelen Årets Juleengel 2016.

juleengel_logo

  • Han var i en særklasse, sier juryleder Inis Ivarsson. I overkant av 20 kandidater ble nominert i løpet av oktober og november. Og Woll pekte seg raskt ut.

Stein Ivar er til daglig sykepleier ved Nordlandsklinikken i Håkvik og blir nærmest satt ut når han får beskjeden.

  • Er det sant? Dette hadde jeg ikke ventet meg. Nei, nå må jeg sette meg ned.

Etter en liten tankepause fortsetter han; – Jeg er utrolig ydmyk for dette. Og ikke minst glad for at folk setter pris på den jobben jeg har gjort med prosjektet. Like viktig er det at denne gruppen mennesker får den fokuset de fortjener. For meg er jo dette jobb, for disse dreier det seg om livet.

Juryleder Ivarsson påpeker at Woll har jobbet dugnad med prosjektet, til alle døgnets tider i flere måneder før turens oppstart i august.

Ideen for prosjektet Tur med Mening fikk Stein Ivar gjennom jobben sin.

Tur med Mening-gjengen
Tur med Mening-gjengen

– Jeg vet hvor viktig fysisk aktivitet og naturopplevelse er for psysisk helse og rusbehandling. Det har jeg sett gjennom jobben min som sykepleier ved Nordlandsklinikken, forteller han.

Dermed kom tanken på banen om å arrangere en spesiell tur for disse. En tur der naturopplevelse, samarbeid og mestring skulle stå i fokus. Valget falt på strekningen Abisko – Skjomen. 5,5 mil med vandring hvor deltakerne måtte bære sin egen bagasje fra start til mål. Ikke for langt, men heller ikke for kort. Og ble det for tungt for noen, så måtte de andre deltakerne trå til. Med samarbeid skulle alle til slutt gå i mål samlet i Skjomen. Det var idéen og grunntanken.

– Det var viktig at hver enkelt deltaker hadde et mål å jobbe frem mot. De ble valgt ut i vår og hadde rikelig med tid til å trene seg opp, både psykisk og fysisk, forteller Stein Ivar.

Med turen som mål brukte deltakerne våren og sommeren til å trene og få inn nye rutiner i hverdagen. Turen ble gjennomført med glans av alle deltakerne i slutten av august.

Påskjønnelsen for utnevnelsen Årets Juleengel 2017 er en helaften for opptil ti personer i Narvikhytta i fjellet. Premien sponses av Agenda, Narvik Storsenter, Amfi Narvik og avisa I NARVIK. Narvikfjellet stiller med gratis lokale.

  • Jeg vet umiddelbart hvem jeg vil ta med meg på helaftenen. Selvfølgelig inviterer jeg med meg hele Tur med Mening-gjengen. Det blir en utrolig flott avslutning av prosjektet, sier en glad Stein Ivar Woll – Årets Juleengel 2017.

Fakta Årets Juleengel 2016:

Årets juleengel er noen som jobber med hjertet, ikke pengboka. En ildsjel? En hverdagshelt? En sønn som tar seg av sin pleietrengende far? En forening som hjelper eldre? En mamma som tar hele barnehagen med ut på tur? En person som står på for ungdommen?

Det kan være alt fra en privatperson, til et lag eller en forening. Årets Juleengel 2016 er et samarbeidsprosjekt mellom avisa I NARVIK, Agenda, Amfi Narvik og Narvik Storsenter.

Årets JULEENGEL 2016 blir hedret med en flott førjulskveld for opptil ti personer i Narvikhytta med mat, drikke og musikalsk underholdning.

– Narvikfjellet har stilt Narvikhytta til disposisjon og Agendas kokker garanterer en flott matopplevelse for vinneren, forteller juryleder Inis Ivarsson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *