Snøkanon gir uante muligheter

En snøkanon gir ifølge Narvik Skiklubb uante muligheter for langrennssatsingen i Narvik.

  • Kunstsneproduksjon gjør at vi i fremtiden kan åpne Kobberstadløypa tidlig på sesongen. Det vil gjøre Narvik høyaktuell som treningsarena på forsesongen, sier skiklubbleder Bjørnar Mikkelborg.

Tekst og foto: Rune Dahl

Et eget punkt for snøproduksjon i Kobberstadløya ble innviet i formiddag. Det betyr at langrennsfolket får bedre forhold og en betraktelig utvidet sesong i fjellet.

Leder Bjørnar Mikkelborg og Torbjørn Sneve i Narvik Skiklubb er tydelig fornøyde med fremskrittene og utbyggingen i fjellet.

  • En historisk dag for Narvik skiklubb. Neste høst skal vi invitere regionens skiklubber til å legge høstsamlingene sine til Narvik. Hvorfor dra til Kiruna, når forholdene er minst like gode i Narvik?, sier de to skipersonlighetene.

På sikt tror de på stor økning av langrennsklubber og lag til Narvik.

  • Narvikfjellet planlegger utleiehytter i det nye sentralområdet i fjellet. Med perfekte langrennsforhold i oktober, så vil nok dette tilbudet tiltrekke seg mange lag til byen. I første omgang klubber fra regionen. På sikt er Narvik plutselig blitt en stor langrennsdestinasjon, særlig ved sesongoppstart i oktober og november. Og det vil byens næringsliv merke, sier Sneve.

Harald Kuraas, daglig leder i Narvikfjellet, nikker samtykkende.

  • Ski, sykkel og vandring er de tre hovedsatsningsområdene i Narvikfjellet. Og med ski mener vi både alpint, langrenn og snowboard. Kunstsnøproduksjon og langrennsløyper som starter rett fra det nye sentralområdet i fjellet, vil styrke tilbudet betraktelig, sier Kuraas.

For tiden pågår det kun test fra punktet i Kobberstadløypa. Til neste år vil snøproduksjonen settes i drift så snart kuldegradene kommer, forhåpentligvis tidlig i oktober.

  • Fra produksjonspunktet skal snøen kjøres ut med lastebiler. Etter noen dager vil klubbens tråkkemaskinen settes inn og vi kan invitere regionens klubber til nypreparerte spor i oktober. Det blir en milepæl, sier Bjørnar Mikkelborg.

Snøproduksjon i skiløypa gjør at langrennssesongen blir forlenget med nærmere to måneder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *