Black Friday på Narvik Storsenter

Redaksjonell annonse:

Black Friday på Narvik Storsenter nærmer seg.

Black Friday har kommet for å bli, også her i Norge, men visste du at fenomenet ikke dukket opp her på berget før i 2009? Eller at selv ikke amerikanerne er helt sikre på hvorfor denne dagen kalles akkurat Black Friday? Det eneste som er helt sikkert er at den alltid faller på fredagen etter Thanksgiving – og i år er det den 25. november.

På Narvik Storsenter åpner dørene kl 07.00 fredag – og senteret kan lokke med en rekke fantastiske Black Friday-tilbud – som forhåpentligvis lokker deg til å ta frokosten på senteret.

Flotte forhold på fjellet

Kaldt, stabilt vintervær uten nedbør har skapt flotte forhold på fjellet. I høyden ligger fjellvannene med trygg, stabil is – noe som innbyr til lek både til fots, med skøyter og nå også på sykkel. 

Sjekk denne videoen som ble filmet i går på Geitvannet ved E10 opp mot Bjørnfjell. Årets siste solstråler lyser over vannet mens 12-åringen Sondre koser seg med sykkel på vannet.

Her er Powder-videoen fra Narvik

POWDER magazine, verdens mest profilerte skimagasin, var på besøk i Narvik i april. I den kommende novemberutgave, finner vi hele 15 sider med artikler og bilder fra Narvik. Nå er også kortfilmen fra oppholdet online.

Micke af Ekenstam fungerte som kjentmann for Powder under oppholdet deres, og er også viet noen sekunder i kortfilmen.

Powder kan man få kjøpt på Narvesen om vel 14 dager.

 

Davy Wathne i video for Hardhaus

TV2-kjendisen Davy Wathne har stilt opp med stemmen sin i en video foran morgendagens «seriefinale» mellom Hardhaus og Beisfjord i 5.divisjon.

Hardhaus leder tabellen med 40 poeng etter 17 spilte kamper. Andreplassen har Gratangen/Bjerkvik/Grovfjord 2 med 38 poeng. På tredjeplass finner vi Beisfjord med 37 poeng.

Andreas Barø er mannen bak videoen. Og med seg på laget fikk han Norges største TV-sportsprofil, Davy Wathne.

– Selvsagt stiller jeg opp, det var aldri noe jeg tvilte på. Jeg har tidligere vært med på lignende prosjekter for små klubber slik som Billefjord, oppgir Wathne til avisen Fremover.

Selve stemmen hans ble spilt inn hos TV2s eget studio, etter å ha fått manus levert fra Hardhaus.

 

Vill stemning under Chippendales – se video!

Vi fikk kun lov å være tilstede med kameraet de første minuttene av amerikanske Chippendales danse/strippeshow på Narvik Kulturhus i kveld. Stemningen tok av nærmest umiddelbart idet de topptrente gutta entrer scenen. 

Det ble et musikalsk show med fokus på kropp – og jentene i den fullsatte salen likte tydeligvis det de så. 

  • Dette blir en kveld hvor jentene kan slippe seg løs og ha det gøy, sa Bjørnar Mikkelborg, daglig leder ved Narvik Kulturhus på forhånd.

Han hadde tydeligvis rett 🙂 Se videoen!

Svindal gleder seg til NM i Narvik

Det norske alpinlandslaget er for tiden på treningsleir i Chile i Sør-Amerika. Aksel Lund Svindal har lagt ut denne videoen på alpinlandslaget egen facebook-side. Her forteller han at han gleder seg stort til NM i alpint i Narvik om ca sju måneder.

I 2006 var han også i Narvik. Den gang vant han alle herredisiplinene.

God reklame for Narvik og NM.

 

 

Amfi lanserer HØSTNATT. Sjekk hva jentene snakker om!

Redaksjonell annonse:

Førstkommende torsdag lanserer Amfi Narvik sitt nye konsept: HØSTNATT på Amfi.

  • Vi har massevis av spennende ting på programmet!, forteller senterleder ved Amfi Narvik; Helge Edvardsen.
  • Det blir konkurranser, quiz og vanvittige tilbud på hele senteret. Vi har åpent helt frem til klokken 23.00 på torsdag, forteller han.

Edvardsen håper på massevis av glade kunder, god stemning og en koselig start på høsten.hostnatt-rubrikkannonser

 

 

Arbeidet skrider framover (se video og bilder)

Catwalk´n på Hålogalandsbrua blir stadig lengre. Det gjør også regnskapet for brua. Budsjettet for brua har til nå sprukket med 236 milloner kroner.

De kinesiske arbeiderne på brua jobber effektivt og har kommet langt fra begge sider med catwalk’n, arbeidsplattformen som arbeiderne skal bruke under den videre brubyggingen mellom tårnene. Det er lagt ca 350 meter på Karistrandsiden, og 280 meter på Øyjordsiden.

I løpet av måneden vil begge sidene møtes på midten og man har da gangbar forbindelse mellom sør – og nord-siden. Da begynner jobben med å strekke delkabler over fjorden. Tilsammen skal det trekkes 80 kabler over fjorden, som etterhvert skal sys sammen til to store, solide bærekabler.

Kostnadene for brua har steget fra 3,22 til 3,45 milliarder kroner. Store og vanskelige arbeider under vann har fordyret bruen betraktelig. Det samme har en justering av kroneverdiene fra 2012-nivået til årets verdi.

Foto: Statens Vegvesen
Foto: Statens Vegvesen

Av denne økningen må bomselskapet Hålogalandsbrua AS ta 70 millioner av prisøkningen. Staten tar 166 millioner, og det er søkt om at Narvik kommune bevilger 15 millioner i 2016 og 15 millioner i 2017.

Statens Vegvesen jobber for en åpning av Hålogalandsbrua i årsskiftet 2017/2018, men dette avhenger av gunstig vær.

Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl

Se videoen av Tines nye trekkvogn på vei over Hålogalandsbrua

TINE har som første selskap i Norge bestilt hybridtrekkvognen Nikola One fra USA – oppkalt etter Nikola Tesla – for å teste ut den kraftige trekkvognen på tank- og mellomtransport i Norge. Bilen har 2000 hestekrefter, veier 9,5 tonn og har en rekkevidde på nesten 200 mil. Trekkvognen er drevet av seks el-motorer, en på hvert hjul. Batteriene lades av en generator som er drevet av biogass. Forbruket av biogass til lading er ca. tredjeparten av forbruket på tilsvarende bil drevet av diesel-motor.

En animasjon av Hålogalandsbrua er brukt i TINEs presentasjon av bilen. Morsomt 🙂

Lyst til å bestige Stetind?

Narvik Mountain Guides starter lørdag opp med guidete turer opp på Stetind.

Foto: Rune Dahl, www.runedahl.no
Foto: Rune Dahl, www.runedahl.no
Magnus Lindor Strand er en av Norges få internasjonale sertifiserte IFMGA Fjellguider og vil være turleder.

– Få ting kan måle seg med å klatre opp Norges Nasjonalfjell, forteller han.

Foto: Rune Dahl, www.runedahl.no
Foto: Rune Dahl, www.runedahl.no
 Stetind er med sine 1391 moh for mange det mest unike og og vakre fjellet i Norge. Fjellet er kjent for sine mange bratte og utfordrende partier.
– Klatreturen varer 10-14 timer fra bunnen av fjellet. Det tar ca 3 timer opp til Halls presummit hvor vi forbinder tauene og derfra ca 2 timer opp til toppen og samme tid ned. Dette gir oss en gjennomsnittlig tid på våre turer på ca 11 timer. Men det er ikke noe stress, vi sørger for å nyte dagen og turen, sier Strand.

Turen koster 3500,- per pers. Bestillingsinfo finnes på www.visitnarvik.no

Foto: Rune Dahl, www.runedahl.no
Foto: Rune Dahl, www.runedahl.no

Ole Ivars gleder seg til å spille under Byfesten

Førstkommende fredag inviterer Ole Ivars, Norges største danseband, opp til dans i Idrettens Hus.

  • Vi har satt sammen en fantastisk kveld med Ole Ivars som selvskreven headliner. Salget går strålende, forteller Ole-Eivind Johansen hos arrangøren Narvik Event.

Ole Ivars har gitt ut 45 album og mottatt en rekke gull -og platinatrofeer. De har mottatt flere priser, blant annet har totalt åtte Spellemannpriser. De fikk et stort oppsving i populariteten hos den unge befolkningen, da de i vinter skrev russelåt for Nordstrand-russen. Populariteten ble ikke mindre da Ylvis-brødrene la sin elsk på bandet og viet en hel kveld til Hamar-bandet nå i vår.

  • I utgangspunktet trodde vi at Ole Ivars mest skulle tiltrekke seg den litt mer erfarne konsert-tilskuer. Men det viser seg at de er et stort kultband også blant de unge. Vi har solgt en rekke billetter til de yngre. Låter som «nei så tjukk du har blitt», «Kongen av campingplassen» og «Jag trodde änglarna fanns» er tydeligvis populære, sier Johansen.

Det er Tore Skoglund som starter arrangementet fredags kveld i Idrettens Hus. Sammen med komikeren Fritjof Nordnes og tryllekunstneren Axel Olsen har Skoglund satt sammen showet ”Du skal flire mye”. Dette blir et show i “Rorbuas” ånd, med den lune, inkluderende folkehumoren, et fargerikt nordnorsk språk og masse fliring.

Ole Ivars går på rett etter Tore Skoglund. Narvikbandet Groms Plass kjører i gang etter Ole Ivars. Kvelden avsluttes med Sweet Scarlet fra Finnsnes. Legenden DJ Ivar snurrer selvfølgelig plater under Byfesten. Fredag skal han sette fyr på folk med gode låter fra 80, -90 og 2000-tallet.

All info om Byfesten finner dere her: http://www.byfesten.org : Billetter kan kjøpes både på nett og på Gyda Storkiosk i Kongensgate.

 

Daniel Owen kommer til Byfesten – innvier trappa på Det 4.Hjørnet

Sparebanken Narvik går inn som samarbeidspartner til Byfesten i Narvik og henter opp ungdomsartisten Daniel Owen. – Vi innvier Det 4.hjørnet som konsertarena med denne gratiskonserten, forteller PH Larsen i Sparebanken Narvik.

Daniel Owen er 17 år, kommer fra Ellingsrud i Oslo, og omtales som Norges svar på Isac Elliot og Justin Bieber. Han ble først kjent når han vant Norske Talenter i 2011. Daniel er signet opp av plateselskapet Universal Music Group og det satses hardt på artisten. Han har gitt ut singlene «Girl Gone Bad» og «With You», i tillegg til en rekke coverlåter på You Tube.

Konserten med Owen skal forgå på Det 4.hjørnet lørdag 18.juni, rett foran bankens egne lokaler. Tribunen blir den nye, store trappa på Det 4.hjørnet.

  • Vi innvier trappa på Det 4.hjørnet som konsertarena. Det er plass til nærmere 1500 tilskuere og vi forventer god stemninger før, under og etter konserten, forteller PH Larsen.

Konserten blir kjørt rett etter avslutningen av det store barnesykkelrittet under Byfesten.

  • Normalt sett deltar det mellom 300 og 600 barn i sykkelrittet, og legger vi til foreldre og besteforeldre så kommer det til å bli godt med folk i sentrum. Vi forventer en hel haug med hylende ungjenter og ivrige tilskuere foran bankens lokaler, forteller Ole-Eivind Johansen hos Byfest-arangør Narvik Event.

 

Daniel Owen - Promopic 1
Ungdomsidolet Daniel Owen skal opptre under årets Byfest i Narvik.