Er du Sápmis nye superstjerne?

I år skal fem heldige ungdommer få muligheten til å ferdigstille og fremføre sin egen låt p010Q7778å Márkomeannu. Med hjelp fra profesjonelle musikere og produsent, skal Márkomeannu lete frem ungdommer som sitter på en musikerdrøm.

 

For å få muligheten til å være med på Nuoraid Sessions, som er navnet på prosjektet, må du sende inn en kort demo til Márkomeannu. En jury vil velge ut hvem som får være med i Nuoraid Sessions, og hvem som får opptre under Márkomeannu.

 

– Márkomeannu ønsker å gi en scene til uetablerte unge musikere som har et ønske om å skape ny musikk i Sápmi. Som ungdom er det ikke alltid lett å skulle nå frem med egen musikk. Det krever mye jobb, og det er mange som ikke har tilstrekkelig med tid til å jobbe med musikken, sier festivalleder Marita Eilertsen.

 

Ungdommene og musikerne skal møtes to ganger før Márkomeannu. Det første møtet er på våren 2016, der de i én uke skal starte arbeidet mot målet, en konsert på Márkomeannus hovedscene. Ungdommene møtes igjen uken før Márkomeannu, hvor de får muligheten til å øve og ferdigstille sine låter.

 

– Jeg er glad for at vi får muligheten til å hjelpe disse unge talentene som finnes rundt omkring, ved å gi dem en sjanse til å få formidlet musikken sin. På den måten gi dem et godt utgangspunkt for å kunne fortsette med musikken sin, forteller produsenten for Nuoraid Sessions, Svein Schultz.

 

Festivalleder, Marita Eilertsen, understreker at terskelen for å sende inn demo er lav.

 

– Film deg selv med mobilen din, ta opp lyd på maskinen, alt kan brukes så lenge vi får en smakebit av hva du har å komme med. Er du mellom 15 og 25 år, og har interesse for musikk – ønsker vi veldig gjerne at du sender inn et bidrag til oss!

 

Frist for innsending av demo er den 20. mars.

 

Nuoraid Sessions profesjonelle musikere vil bestå av Svein Schultz på bass, Roger Ludvigsen på gitar, Jakop Janssønn på trommer, og Stein Austrud på keyboard.

 

Svein Schultz har blant annet et langt samarbeid med Mari Boine, i tillegg til å ha vunnet Amandapris for beste filmmusikk til Kautokeinoopprøret. Roger Ludvigsen har spilt med Mari Boine i mer enn 25 år. Jakop Janssønn ble utdannet fra musikkhøyskolen for et par år siden. Han spiller blant annet med Elle Márjá Eira, Avantgong og Papirfly. Stein Austrud spiller med d’Sound, og har både spilt og vært kapellmester i Sami Grand Prix i mange år. Han produserte også Ann Mari Andersens CD-utgivelse «Ándagassii».

Kontaktinformasjon

Marita Kristin Eilertsen, festivalleder, +47 936 72 721, marita@markomeannu.no

Svein Schultz, produsent for Nuoraid Sessions, +47 901 46 968

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *