Utvider scooterforbud på Riksgränsen

Snøscooterentusiaster fra blant annet Narvik får mindre områder å kjøre fritt på rundt populære Riksgränsen. Lapland Resorts har nå fått ja til søknad om snøscooterforbud i et utvidet område rundt Riksgränsen, Björkliden, Katterjåkk og Låktajåkka.

Hvert år søker Lapland Resorts om et midlertidig forbud mot snøscooterkjøring utenfor oppmerkede løyper i området. I år søkte selskapet om forbud for et større område – og over lengre tid. Nå er søknaden innvilget av Kiruna  kommune.

I Björkliden strekker det aktuelle området seg nå høyere opp på Nuolja, mot nasjonalparkgrensen, mens det på Riksgränsen strekker seg nærmere turiststasjonen på Katterjåkk. Også ved Låktajåkka er det snakk om et større område., skriver Norrländska Socialdemokraten. Det midlertidige forbudet gjelder også i en lengre periode enn tidligere; mellom 1. november og 30. juni.

Stefan Sydberg (M), i kommunestyret i Kiruna, hevder overfor avisen at utvidelsen har marginal betydning for scooterfolket:

– Høsten er en tid der det ikke kjøres så mye scooter i området og på våren kommer marka fram fra snøen og da er det slik at man ikke få rkjøre på barmark.  Det finnes eksisterende traseer i området som berøres, så det får ingen større konsekvenser for scoooterkjøringen der.

I Kiruna kommune finnes cirka 150 mil med snøscooterløyper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *